Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sabor jednoglasno ukinuo imunitet Rončeviću, prijeti mu zatvor

rončević
Arhiva VL
16.10.2009.
u 14:14

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo jučer je jednoglasno, u samo desetak minuta rasprave, dalo odobrenje za ukidanje imuniteta bivšem ministru obrane i HDZ-ovu zastupniku Berislavu Rončeviću radi kaznenog postupka.

Pet godina nakon što je predsjednik Mesić postavio pitanje sumnjive nabave vojnih vozila u kojoj je državni proračun oštećen za 10,2 milijuna kuna, Hrvatski je sabor jednoglasno ukinuo imunitet bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću u čijem je mandatu posao obavljen.

Time je omogućeno DORH-u da protiv njega podigne optužnicu u velikoj aferi povezanoj s vrhom politike. Rasprava o skidanju imuniteta pretvorila se u obračun oporbe s HDZ-om da su glasovanjem na istražnom povjerenstvu kako nijedan dokument nije dokazao Rončevićevu krivnju pokušali spriječiti podizanje optužnice.

 Zastupnici HDZ-a koji su glasovali na taj način prikrili su kriminal i osramotili Hrvatski sabor _ optužio je Slavko Linić (SDP). Nenad Stazić (SDP), pak, uvjeren je da su u prikrivanje nezakonitosti i Rončevićeve odgovornosti bili uključeni mnogi, pa i glavna državna revizorica Šima Krasić.

HDZ i partneri nastojali su svim silama, na svaki mogući način onemogućiti otkrivanje istine, kazao je Stazić, dodajući da se nada kako Rončvić neće, kao Glavaš, naći utočište u drugoj državi i da ga saborska većina neće pustiti da pobjegne.

Ivan Drmić (HDSSB) tvrdi da je Rončevića dosad štitio Ivo Sanader, koji je time šitito sebe, jer je upravo Sanader, kaže, ta mala hobotnica koja je natjerala ziheraša Rončevića da uđe u veliki kriminal. Drmić drži da se s raščišćavanjem slučaja Rončević žuri upravo sad kako bi završio prije nego što SDP dođe na vlast, jer bi se tada mogli otkriti neki drugi krivci.

Rončevića je pozvao da ne pristane biti obješeni Pedro i da kaže uime koga je radio. Andrija Hebrang i Vladimi Šeks, pak, kazali su da i danas misle da nitko, pa ni Rončević, ne može biti priglašen krivim prije nego mu pravomoćnom presudom to bude dokazano.

Sabor je skinuo imunitet i Stipi Gabriću Jambu (HSS) radi kaznenog postupka zbog prijetnji policajki.

Komentara 84

OB
-obrisani-
17:34 16.10.2009.

jel i Hebrang digo svoju jadnu opečenu ruku?

CR
crnidzafer
14:31 16.10.2009.

Ako se osudi treba samo paziti da nebi odleprsao u Fojnicu ili Ljubuski.Sve mi se nesto cini da je ova drzava pocela da funkcinoira sve bolje,vidi se da je svatko isti pred zakonom bio to hdz,sdp ili obican gradjanin.Naravno treba sacekati zavrsetak ove farse!!!!

KN
knezovma
03:21 17.10.2009.

Samo naprid tako,sada je red za ostatale lopove i lijeve i desne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije