Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sabor izglasovao izmjene Zakona o medicinskoj oplodnji

sabor
Arhiva VL
30.10.2009.
u 17:35

Iako je SDSS, kao i HSLS, bio protiv izmjena, glas SDSS-ova zastupnika Ratka Gajice bio je presudan. Gajica je u sukobu sa svojim klubom pa očito ne drži do kolektivnih dogovora.

Ministar zdravstva Darko Milinović iz Sabora je otišao zadovoljan. Nakon mjesec dana lobiranja među koalicijskim zastupnicima i manjincima da glasuju za njegov prijedlog izmjena Zakona o medicinskoj oplodnji, napokon je priču priveo kraju.

Iako je oporba napustila sabornicu tijekom glasovanja nezadovoljna što se i dalje ne dopušta zamrzavanje zametaka, za izmjene zakona koje će olakšati izvanbračnim parovima dokazivanje zajednice i pristupanje medicinskoj oplodnji ministar je prikupio 77 glasova, minimum bez kojega prijedlog ne bi prošao.

Izmjenama se propisuje da djeca mogu doznati identitet biološkog roditelja, ali samo ako se i on s time slaže. Ministar kaže da je bio siguran da će zakon poduprijeti dovoljno zastupnika, inače se o njemu ne bi glasovalo.

Iako je SDSS, kao i HSLS, bio protiv izmjena, glas SDSS-ova zastupnika Ratka Gajice bio je presudan. Gajica je u sukobu sa svojim klubom pa očito ne drži do kolektivnih dogovora.

Ključne riječi

Komentara 2

TA
tamaris
09:09 31.10.2009.

Oporba je negodovala jer se ne dopušta zamrzavanje zametaka?!? Pa nek sebe zamrznu i onda negoduju i dalje pa će biti u istom položaju u kakvog žele dovesti nezaštićen ljudski život i možda znati o čemu pričaju i biti svjesni što zapravo žele.

DR
dros
21:26 30.10.2009.

Nakon Polančeca zna se tko je na redu.Zanimljivo,sabornica je puna pa pretpostavljam da je taj dan bila naknada za mukotrpan rad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije