Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANDAT U MIROVANJU

Sabor izglasao zamjene u odborima umjesto HDZ-ova Dražena Barišića

Dražen Barišić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
25.09.2020.
u 15:02

Nina Raspudića Sabor je imenovao zamjenikom člana saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, a te je dužnosti razriješio Mariju Selak Raspudić.

Sabor je u petak imenovao predsjednika i osam članova Odbora državne nagrade sporta "Franjo Bučar", najvišeg priznanja za iznimna postignuća u sportu. Za predsjednika Odbora imenovan je dekan Kineziološkog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta  Tomislav Krističević.

Izglasovao je i kadrovske promjene u svojim radnim tijelima.

HDZ-ova Dražena Barišića, koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je imunitet zbog navodne upletenosti u aferu Janaf, u odborima za zaštitu okoliša i za regionalni razvoj zamijenit će Anica Zmaić i Mato Čičak.

VIDEO: Afera Janaf

Nina Raspudića Sabor je imenovao zamjenikom člana saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, a te je dužnosti razriješio Mariju Selak Raspudić.

Sabor je svoj dnevni red dopunio sa 15 novih točaka, od kojih su pet predložili oporbeni zastupnici i klubovi. Most NL je predložio da Sabor zaduži Vladu da mu u roku 30 dana dostavi izvješće o radu Nacionalnog stožera civilne zaštite za šest mjeseci, počevši od 18. ožujka.

Među dopunjenim točkama je i nekoliko izvješća, poput izvješća o radu Upravnog vijeća Hine i poslovanju HRT-a za prošlu godinu.

Zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, zastupnici su i danas glasovali na nekoliko načina, među ostalim i video-vezom. Na taj je način glasovao HDZ-ov Josip Đakić, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije