Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
77 GLASOVA ZA

Sabor izglasao državni proračun za 2022. godinu

Sjednica Sabora nastavljena glasovanjem o proračunu i o podnesenim amandmanima
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.12.2021.
u 13:00

Sabor je također sa 77 glasova podrške i 48 glasova "protiv" dao suglasnost financijskim planovima za devet odluka

Sabor je danas sa 77 glasova "za" i 49 oporbenih glasova "protiv" donio državni proračun za iduću godinu s projekcijama za 2023. i 2024.

Prije samog glasanja o proračunu, zastupnici su se glasanjem izjašnjavali i o čak 450 predloženih amandmana na proračun, pri čemu je prihvaćeno tek njih devet koje je prvotno prihvatila i Vlada.

Radi se o četiri amandmana vladajuće većine i pet oporbenih amandmana koje su predložili zastupnički klubovi Zeleno-lijevog bloka i IDS-a, zastupnik HSS-a Željko Lenart te zastupnice Hrvatskih suverenista Vesna Vučemilović i SDP-a Boška Ban Vlahek. 

Sabor je također sa 77 glasova podrške i 48 glasova "protiv" dao suglasnost financijskim planovima za devet odluka, vezanih za iduću godinu, a odnose na Hrvatske vode, Hrvatske šume, Hrvatske vode, HŽ...

Zastupnici su potom izglasali i izmjene Zakona o hrvatskom državljanstvu čime su potvrdili jednogodišnje produljenje roka za podnošenje zahtjeva za hrvatskim državljanstvom.  Taj rok odsad traje do 1. siječnja 2023. Zakonsku izmjenu koja je to omogućila podržalo je 114 zastupnika, troje je bilo suzdržano, a njih šest izjasnilo se "protiv".

Sabor je većinom glasova donio i Zakon o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji radi poticanja korištenja obnovljivih izvora energije.

>> VIDEO HALMED: Smrt 33-godišnjaka u ožujku povezana s cjepivom protiv koronavirusa

Ključne riječi

Komentara 1

HE
Helios
14:31 08.12.2021.

Zakon prošao sa glasovima manjina toliko o večini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije