Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sabor: Ivan Tanta umjesto Deše Mlikotin-Tomić

05.12.2008.
u 10:55

Saborski Odbor za izbor i imenovanja jutros je odlučio da će Saboru predložiti da umjesto Deše Mlikotin-Tomić u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izabere sveučilišnog profesora Ivana Tantu.

Suzdržano je u glasovanju ostalo dvoje zastupnika SDP-a Nenad Stazić i Željka Antunović, koji smatraju da bi Sabor trebao ponoviti javni natječaj, jer se na njega javilo svega šest kandidata.

- Informacija o pozivu bila je skrivena u Vjesniku, Narodnim novinama i na stranici Sabora - ustvrdio je Stazić, na što mu je Krunoslav Markovinović (HDZ) uzvratio kako bi "natječaj ubuduće trebalo objavljivati na Facebooku, jer on nema veze ni s jednom strankom, osim sa SDP-om".

Na Markovinovićevu opasku da je natječaj trajao dovoljno dugo i da su esdepeovci na njega mogli upozoriti osobe za koje smatraju da bi bili dobri kandidati, Stazić je uzvratio kako SDP nema ambiciju u Povjerenstvo dovesti svoje, već neovisne ljude.

Vladajući su, pak, odbili tumačenje esdepeovaca da su loši kriteriji po kojima se biraju članovi nanijeli osobnu štetu bivšoj članici i predsjednici Povjerenstva Deši Mlikotin-Tomić, koja je osumnjičena za korupciju u sklopu akcije Indeks.

- U trenutku izbora niste ni jednu riječ rekli protiv gospođe, jer da jeste, mi za nju ne bismo digli ruku - odgovorila je predsjednica Odbora Nevenka Majdenić (HDZ), ističući kako nitko ne može jamčiti za bilo kojeg člana Povjerenstva.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije