Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabo u akciji

Sabo o protivnicima akcije Solidarnost: To su pizdeci!

željko sabo
Arhiva VL
03.03.2010.
u 18:45

Zašto ne prozivaju dr. Franju Tuđmana, koji je prvi pokrenuo tu akciju nakon mirne reintegracije. Ja zapravo nisam ništa posebno izmislio – kaže vukovarski gradonačelnik Sabo

– To su pizdeci! – rekao je jučer u emisiji uživo Hrvatskog radija Vukovar prvi čovjek grada Željko Sabo, zamoljen da komentira negativne ocjene pojedinaca u njegovoj akciji Solidarnost za Vukovar, koju je pokrenuo u srpnju prošle godine, nedugo nakon što je preuzeo gradonačelničku fotelju.

“Pizdek je stari izraz”

Nešto hladnije glave, Sabo je poslije ustvrdio da je bio iživciran.

– Pizdek je stari vukovarski i slavonski izraz koji sam izrekao u afektu. Nadam se da mi Vukovarci to neće zamjeriti – rekao je Sabo dodajući da je riječ o terminu koji oslikava karakterne osobine nekih ljudi.

Na pitanje koji su to ljudi, Sabo je odgovorio da su to oni koji ga prozivaju iako znaju da je akcija već sada polučila dobre rezultate te da se u nju uključilo veliki broj gradova i županija, a da se još veći i bolji rezultati očekuju kada gospodarska kriza popusti.

– Onda neka prozivaju prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji je prvi pokrenuo tu akciju još na početku mirne reintegracije Podunavlja. Ja zapravo nisam ništa posebno izmislio nego samo nastavio s tom akcijom. Grad, kojim je od mirne reintegracije vladao HDZ, zatekao sam u minusu, s milijunskim dugom, bez pomoći države i bio sam prinuđen nešto učiniti. Grad heroj onime što je učinio za Hrvatsku zaslužio je pomoć – rekao je Sabo. Iako vukovarski gradonačelnik nije htio nikoga imenovati, poznato je da su najveći kritičari Željka Sabe i njegove akcije Solidarnost za Vukovar iz gradskog HDZ-a, koji su, komentirajući akciju, isticali da se na taj način Vukovar i Vukovarci ponižavaju i pretvaraju u prosjake.

HDZ: Nismo prozvani

Bivša vukovarska gradonačelnica, danas predsjednica gradskog Vijeća Zdenka Buljan, međutim, nije željela komentirati izjavu svojega nasljednika niti odgovoriti na pitanje smatra li se prozvanom.

– Zgrožena sam tom izjavom i smatram da taj rječnik nije primjeren jednom gradonačelniku. Međutim ona najviše govori o njemu samom – kazala je Zdenka Buljan.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
marko53
22:49 03.03.2010.

Sabo je velika pogreška.Da su birali jednog Roma više bi isprosili.Oni imaju više iskustva.

MA
maria
12:10 04.03.2010.

Sramota! Sabo lijepo si rekao kakvo mišljenje imaš o svojim sugrađanima koji nisu u SDP-u. Sram te bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije