Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob interesa

Sabo: Moja tvrtka nikada nije poslovana niti sa jednom tvrtkom

Željko Sabo
Goran Ferbezar/PIXSELL
26.09.2013.
u 13:58

Istina je da sam tvrtku Veki Va registrirao 1993. godine u vrijeme progonstva kao i da tvrtka nikada od tada nikada nije poslovala sa niti jednom tvrtkom. Stoga sam mislio da je tvrtka automatizmom izbrisana iz registra, kazao je Sabo

Nakon informacije da je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo pokrenuti postupak protiv vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Sabe, radi sumnje da je prekršio nekoliko odredbi Zakona o spriječvanju sukoba interesa, javnosti se obratio i sam Sabo.

- Istina je da sam tvrtku Veki Va registrirao 1993. godine u vrijeme progonstva kao i da tvrtka nikada od tada nikada nije poslovala sa niti jednom tvrtkom. Stoga sam mislio da je tvrtka automatizmom izbrisana iz registra kako je to prijašnjih godina i najavljivano od strane Ministarstva financija. Tako je i trebalo biti, ali nije. Kada sam otkrio da tvrtka nije izbrisana iz registra 2012. godine pokrenuo sam putem odvjetnika njezino brisanje 2012. godine, što je i učinjeno. Sve navedeno će svakako ustanoviti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Napominjem i kako sam članom Nadzornog odbora Borova imenovan od Vlade RH, te nisam primao nikakvu naknadu - rekao je Sabo.

Povjerenstvo je odluku o pokretanju postupka donijelo slijedom prijave da je Sabo jedini osnivač i vlasnik tvrtke Veki Va te da je ta tvrtka poslovno surađivala sa Borovom čiji je on član NO. Iz Povjerenstva su izvjestili javnost da su provjerili navode iz prijave te da su uvidom u sudski registar utvrdili da je Sabo jedini osnivač, direktor i vlasnik tvrtke Veki Va, član NO-a Borova, ali i da to sve nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici što je također bio dužan, pa su stoga odlučili pokrenuti postupak protiv njega.

>>Gradonačel​nika Vukovara Sabu istražuju zbog sukoba interesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije