Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik HSPAS-a

'Sabo je gradonačelnik manjine, u Vukovaru radi na štetu Hrvata'

ćirilica ilustracija (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
06.02.2013.
u 09:03

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u petak će predaju i urudžbiranje zahtjeva prvo predati Vladi RH, a nakon toga svoje će zahtjeve predati i u Ured predsjednika RH, tj. predsjedniku gospodinu Ivi Josipoviću

Predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u petak 8. veljače zahtjeve izrečene na prosvjednom skupu u Vukovaru predat će u Zagrebu predsjednicima RH i Sabora te predsjedniku Vlade. Iz Stožera navode da će predaju i urudžbiranje zahtjeva prvo, u 11 sati, predati Vladi RH, a da će nakon toga svoje zahtjeve predati i u Ured predsjednika RH na pozornost predsjedniku gospodinu Ivi Josipoviću.

Prema riječima glasnogovornika Stožera Zdravka Komšića, članovi Stožera počeli su i s tehničkim pripremama za održavanje travanjskog prosvjeda u Zagrebu. Razmišlja se i o pokretanju potpisivanja peticije među građanima Vukovara kojom bi se zatražilo raspisivanje referenduma gdje bi građani sami odlučili kakav Statut grada žele. Na odvojenim konferencijama za novinare čelnici vukovarskog HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević istaknuli su još jednom da je uvođenje ćirilice u Vukovaru neprihvatljivo.

Marijan Pavlićek, predsjednik HSPAS-a, istaknuo je da je poslije svih donesenih odluka gradonačelnik Vukovara Željko Sabo postao gradonačelnik manjine u Vukovaru koji pod okriljem bratstva i jedinstva, zajedno sa SDSS-om, radi na štetu hrvatskog naroda. Dopredsjednik vukovarskog HDZ-a Ivan Penava poručio je sadašnjoj kao i svakoj Vladi RH u budućnosti da je ćirilica u Vukovaru neprihvatljiva. Istaknuli su da će biti protiv promjena Statuta koje bi omogućile uvođenje ćirilice u Vukovar te da je ćirilica u Vukovaru u svakom slučaju neprihvatljiva.

– U svemu tome bit će posebna bitna uloga članova SDP-a koji su hrvatske nacionalnosti. Ostaje vidjeti hoće li glasovati prema diktatu stranke ili po svojoj savjesti – rekao je Penava.

>>Stožer poručio: Skidat ćemo ćirilične natpise u Vukovaru!

>>Stožer za obranu hrvatskog Vukovara protiv politizacije

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar delminium
delminium
18:11 06.02.2013.

sabo je po nacionalnosti mađar - azašto mislite da mađar mora braniti hrvatske innterese?

DO
domagojb963
09:23 06.02.2013.

Prosvjedni skup u travanj u Zagrebu.. Vrijeme je da se drugovima objasni velikim odazivom koliko su promašili svoj Plan 21. Vrijeme je da im se pokaže da im indoktrinacija masa neće proći. Usput bilo bi super da bar netko od vladajućih shvati da manjina ne može mijenjati stavove i zahtjeve većine,odnosno da je kratak put do ponora slučajnog i paradoksalnog vladanja.Oni da mi uče djecu??? Porezi,nameti,ovrhe,otimačine,korupcija,rasprodaja preostalog "blaga",nepotizam,nejednakost pred zakonom su sve što znaju i rade..

OM
omer
16:14 06.02.2013.

Pa kakav to genijalac može izjaviti da je Sabo gradonačelnik manjine a izabran je direktno , i to osjetnom večinom, boli ga poštenje i korektnost, jer naučen je od prošlih gradonačelnika na velike malverzacije, lopovluke i širenje mržnje prema svima koji nisu Hdz, e to je saad prošlist, živio ti nama Sabo još 100.godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije