Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši gradonačelnik

Sabo: Izlobirao sam za Vukovar preko 740 milijuna kuna

Željko Sabo
Davor Javorovic/PIXSELL
20.12.2014.
u 14:36

Kazao je i kako nema ništa protiv da se u gradskim tvrtkama zapošljavaju kumovi, sinovi ili zetovi ako opravdaju povjerenj

Na konferenciji za novinare saborski zastupnik i bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo rekao je kako i dalje lobira za Vukovar i njegove potrebe te da je na taj način za gradske projekte osigurao više od 740 milijuna kuna.

Govoreći o Projektu Vukovar Sabo je naveo niz projekata u gradu koji se provode ili su već završeni kao i niz projekata koji su u planu i za koje su osigurana sredstva. Podsjetio je Muzej vučedolske kulture, bazen u Borovu naselju, Poslovno investicijski centar, Hotel Dunav, Vodotoranj, obaloutvrde… Spomenuo je projekte poput Studentskog centra, žičare koji su ostali samo kao ideja, a za koje je rekao kako i dalje misli da su kvalitetni projekti. Rekao je i kako je za neke projekte, za koje postoji i potrebna dokumentacija, osiguran novac te da mu nije jasno zašto još uvijek nisu realizirani.

Nisam više gradonačelnik, ali nikada neću sitne politikantske interese podrediti interesima grada Vukovara. I dalje živim u Vukovaru i dijelim sve njihove probleme i nedaće, rekao je Sabo. Dodao je i kako je u vrijeme predizborne kampanje građanima nudio Projekt Vukovar, vrijedan milijardu kuna, koji je nastavio provoditi sada kao saborski zastupnik. Na upit kako bi ocijenio rad novog gradonačelnika i njegovih suradnika rekao je da bi imao bilo kakvo mišljenje o nekome kako bi morao vidjeti kako taj netko nešto radi i da je nešto napravio.

– U Vukovaru ne vidim da se bilo što novo radi osim provedbe projekata koji smo ostavili moji suradnici i ja. Radi toga ne mogu dati bilo kakvu ocjenu novoj gradskoj vlasti, rekao je Sabo. Govoreći o svome radu rekao je kako je novoj gradskoj vlasti ostavio proračun u plusu od 28 milijuna kuna te da je Vukovar jedini grad u Hrvatskoj koji je u plusu.

– Nažalost, nova gradska vlast taj novac nije znala utrošiti nego ga prenosi u 2015. godinu. Kada sam ja iz 2012. u 2013. godinu prenio pet milijuna kuna HDZ je govorio kako nismo znali iskoristiti novac i sl. Što sad da kažem ja kada oni nisu znali kako potrošiti 28 milijuna kuna, pita se Sabo.

Kazao je i kako nema ništa protiv da se u gradskim tvrtkama zapošljavaju kumovi, sinovi ili zetovi ako opravdaju povjerenje ali i da bi on nazvan kriminalcem kada bi on nešto slično napravio.

>> Gdje su i čime se bave nekadašnje perjanice SDP-a

Ključne riječi

Komentara 14

IS
istinajejedna
16:13 20.12.2014.

Šta reći o čovjeku čije moralne,karakterne,poštene i nadasve istine manire i vrijednosti je upoznala cijela Hrvatska.Ali,samo radi istine i nas koji živimo u Vukovaru,par dokazivih činjenica.Tiskovna konferencija je održana u četvrtak,što se vidi i na stranicama HRV-a,a dotični novinar B.Bradarić objavljuje tek sada u subotu u udarnom terminu,čije hvalospjeve o Sabi trenutnom pravomoćnom osuđeniku,te osumnjičeniku u još dosta kaznenih slučajeva možemo naći u arhivi.1.Muzej Vučedolske kulture,financira se iz EU projekata ,ugovoreno prije uopće pojave Ž.Saboa,bazen Borovo naselje se realizira upravo zahvaljujući izglasavanju HDZ-a u Gradskom vijeću,kada ga je Sabo nekoliko puta bezuspješno pokušavao rušiti i htio napraviti kupalište,Hotel Dunav u privatnom vlasništvu Todorića i zjapi prazan,Vodotoranj kao simbol obrane restaurira se iz državnog proračuna još po želji Dr. Franje tuđmana,dakle niti jedan projekat u tekstu,apsolutno nema veze sa Ž. Sabom,što i novinar i građani znaju,dapače projekti koji imaju vezu sa bivšim gradonačelnikom su : 1.Tvornica Borovo-otpušteni radnici,ostatak na minimalcu,posudba 10 milijuna kuna od HEP-a,pred bankrotom.2.Komunalac-USKOK i policija češljaju razne malverzacije od fiktivnog zapošljavanja,prodaje broda za vađenje pijeska,izvođenje pod radova firme u vlasništvu njegove tadašnje zamjenice gradonačelnika.3.Durocool-američka tvrtka koja je dužila grad i državu na međunarodni sud zbog nepoštovanja ugovora4.Eko-etno Adica-gdje je kao gradonačelnik potpisao koncesiju na 99 godina,a sve je zatvoreno i zjapi prazno propadajući,protekle godine zatvoreno 80 obrta u gradu za vrijeme njegove vladavine itd....istina je jedna i izlazi na vidjelo bez obzira na režimske novinare,a i građani je znaju,kao i još jedna laž u tekstu da je Sabo ostavio 28 mil. u proračunu,izbori su bili raspisani jer upravo njegov proračun nije bio usvojen,zatim je bilo privremeno finaciranje,a nakon toga povjerenik Vlade RH koji je upravljao gradom do dolaska nove vlasti,koja zatim donosi i Proračun.,nažalost tekst je kakav i govornik = laži,obmane,koruptivnost,podilaženje,obmana i bezočne laži.

LI
Livi
15:18 20.12.2014.

Zar ovaj nije u pritvoru!!! Znaci on i Lovricka mogu dizati ruke u Saboru i "samorskom vecinom" izglasavati zakone, a druge se s lisicama privodi i nek dokazuju svoju nevinost. Uz toj jos ovaj ima srama javljati se u medijima.

KA
kapakapa
17:10 20.12.2014.

Uistinu je ta konferencija bila u četvrtak. Kako je dopustiva takva subjektivnost novinara koji uvijek veliča jednu te istu osobu, koja je poznata po raznim aferama. Mnogo toga se pokrenulo u gradu i prije dolaska bivšeg gradonačelnika na vlast.Jedino je žičara bila ideja Ž.Saboa. To je najapsurdnija stvar koju su Vukovarci mogli čuti od bivšeg gradonačelnika. A s razlogom je očito bivši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije