Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mirna reintegracija'

Sabo: Izbori u Vukovaru su neizbježni

Foto: Branimir Bradarić
1/2
13.01.2014.
u 13:24

Povodom za organiziranje konferencija bili su letci koji su se proteklih dana pojavili po poštanskim sandučićima brojnih građana Vukovara

- S obzirom na djelovanje HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević novi izbori u Vukovaru su neizbježni, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP).

Povodom za organiziranje konferencija bili su letci koji su se proteklih dana pojavili po poštanskim sandučićima brojnih građana Vukovara, koji nisu potpisani ali za koje Sabo tvrdi da iza njih stoji HSP AS. U letku se navode neki sportski klubovi i udruge, najvećim dijelom oni koji među građanima imaju predznak srpski i novčani iznosi koji su predloženi u prijedlogu proračuna Saboa. Usporedo se navode i neki sportski klubovi koji nisu uvršteni u proračun.

– Grad Vukovar ovih dana obilježava proces mirne reintegracije dok se neki političari trude da taj mir ne bude mir nego nas vraćaju cijelo vrijeme u prošlost, u prošlost rata 90-ih godina. HDZ i HSPAS cijelo vrijeme pokušavaju pronaći opravdanja zašto su odbili predloženi proračun. U isto vrijeme razlog je samo jedan, a to su novi izbori, rekao je Sabo. Govoreći o letku istakao je da se navode samo neki klubovi te da autori teksta nisu prenijeli cjelovitu informaciju. Prema Sabou HNK Vukovar 1991. u predloženom proračunu sudjeluje sa 750.000 kuna, HNK Radnički sa 270.000 kuna, HKUD Dunav sa oko 300.000 kuna…

 - Nepojmljivo mi je da dijelimo sportske klubove na hrvatske i srpske. Sve su too hrvatski klubovi. Ja ne želim biti gradonačelnik grada koji će dijeliti mlade. Kažem to jer u letku piše da stipendije dajemo i za studente koji studiraju u Srbiji. Grad Vukovar će u srijedu potpisati ugovore sa 454 studenta za stipendiranje gdje se ne pravi nikakva razlika, kaže Sabo. Posebno je ukazao na činjenicu da danas na proračun ukazuje HSPAS koji je u vrijeme dok je bio partner sa SDP-om donio strategiju razvoja sporta i nogometnih klubova.

– Postoji prijedlog proračuna gradonačelnika na koji nisam dobio niti jedan amandman kao niti kakav drugi prijedlog. Ovo sve što se dešava je politikantstvo. Na ovu temu ne želim više razgovarati. Prijedlog proračuna postoji i ako podnesu nekakav amandman onda možemo razgovarati o njemu, zaključio je Sabo.

>> Gradsko vijeće Vukovara donijelo privremeni proračun

Komentara 2

DU
Deleted user
13:44 13.01.2014.

Naravno, druže Sabo, nemojte stvarati nikakvu razliku. Stipendirajte i sve one krasne mlade ljude iz Borova Sela. Svake godine vam u koloni iskazuju zahvalnost.

Avatar antuntun55
antuntun55
14:19 13.01.2014.

....ima li taj čovjek i mrvicu morala,ljudskosti ili je ostala tek pohlepa za vlašću.....ili suu to potrebne "vrline" da bi se bio ponosni i ugledni član SDP-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije