Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osudili HDZ

Sabo: HDZ-ovci su na obljetnicu Ovčare održali izborni skup

'UNUTRASNJA  05.11.2011. VUKOVAR - gradonacelnik Vukovara Zeljko Sabo Branimir Bradaric/Vecernji list                                    '
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
22.11.2011.
u 12:12

U vrijeme kada su se Vukovarci još prisjećali svojih najmilijih oni su plesali i pjevali, odnosno napravili su pravi dernek – kaže Tomislav Džanak

Zahvaljujući cijeloj Hrvatskoj na odazivu 18. studenoga, kada je obilježavan Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, čelnici grada Vukovara istaknuli su i primjer HDZ-a.

– Na neke stvari nismo mogli utjecati, primjerice na maglu koja je sprečavala da se vidi sve to more ljudi. Međutim, ne znam je li grad mogao utjecati na to da se 20. studenoga, kada se obilježava zločin na Ovčari, u Vukovaru održavaju predizborni skupovi. HDZ, koji sebe smatra najjačom političkom strankom, taj je dan iskoristio da održi predizborni skup u Vukovaru. U vrijeme kada su se Vukovarci još prisjećali svojih najmilijih oni su plesali i pjevali, odnosno, napravili su pravi dernek. Smatram takvo ponašanje neprihvatljivim – rekao je Tomislav Džanak, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, inače član HSP dr. Ante Starčević.

Održavanje HDZ-ova predizbornog skupa osudio je i gradonačelnik Vukovara Željko Sabo (SDP) nazvavši ga političkim gafom koji sebi nije smjela dopustiti jedna počasna građanka Vukovara kao što je Jadranka Kosor.

– Dani sjećanja održavaju se od 10. do 20. studenoga kada se prisjećamo žrtava na Ovčari. HDZ je svoj predizborni skup održao u sumrak toga 20. studenoga točno u vrijeme kada su 1991. godine na Ovčari ubijani civili i ranjenici. Toga dana, ako oni možda ne znaju, spontano se na Ovčari okupljaju Vukovarci, pale svijeće i plaču u spomen na ubijene. Oni su baš u to vrijeme održali predizborni skup – rekao je Sabo prozivajući Vladu RH da ni ove godine neće pokriti troškove obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Računi obilježavanja Dana sjećanja iznose oko milijun kuna, od čega Vlada RH pokriva svega 200.000 kuna.

– Korektno bi bilo da Vlada podmiri te troškove jer se Dani sjećanja održavaju i odlukom Sabora RH. Prošle godine troškovi su iznosili 900.000 kuna, a Vlada je platila također 200.000 kuna. To dovoljno pokazuje o brizi za Vukovar, gdje se ove godine odigrao jedan događaj koji je najveći takve vrste uopće u Hrvatskoj, odmah poslije papinih posjeta – rekao je Sabo. To nije bio kraj prozivki Vlade RH koju Sabo smatra odgovornom u slučaju zatvaranja plina u Vukovaru.

– Prošli tjedan bio je rok da se podmiri dug od četiri milijuna kuna duga gradske tvrtke Tehnostan koju su odluke Vlade otjerale u dug. Taj je rok samo zbog Dana sjećanja prolongiran za tjedan dana. Rekao sam to premijerki u bolnici, ali ni ona niti njezini suradnici uopće nisu reagirali na to. Pisali smo im i u rujnu i listopadu, ali bez rezultata – zaključio je Sabo.

Ključne riječi

Komentara 184

VE
velikazmija
23:20 22.11.2011.

sdp - hsp -----o

OB
-obrisani-
14:42 22.11.2011.

@ Somelier \"za crvene kmere nikada neznamo šta nam spremaju. \" --- Naravno da znamo, Kmeri su na vlasti već 16 od 20 godina samostalnosti.

PR
Protivcenzure
20:45 22.11.2011.

da su to napravili drugi hdz im nebi dao mira sram ih bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije