Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumiranje rezultata

Sabo: HDZ i HSPAS rade na pokušajima stvaranja krize vlasti u Vukovaru

Željko Sabo
Goran Ferbezar/VLM
31.12.2013.
u 14:17

Govoreći o učinjenome prvi čovjek Vukovara istakao je da je Grad Vukovar sa današnjim danom podmirio sva svoja dugovanja, ali i da je jedini grad u Hrvatskoj, pa i u Europi, koji stipendira sve svoje studente.

Zadnjeg dana 2013. godine gradonačelnik Vukovara Željko Sabo održao je posljednju ovogodišnju konferenciju za novinare na kojoj je sumirao ostvarene rezultate. Godinu na izmaku Sabo je ocjenio uspješnom navodeći niz projekata koji su ostvareni i koji, kako je rekao, Vukovar vraćaju na nekadašnje pozicije koje mu i pripadaju. Govoreći o učinjenome prvi čovjek Vukovara istakao je da je Grad Vukovar sa današnjim danom podmirio sva svoja dugovanja, ali i da je jedini grad u Hrvatskoj, pa i u Europi, koji
stipendira sve svoje studente.

– Prošle godine imali smo 410 stipendija dok  za ovu godinu imamo prijavljenih 455 studenata. Uz to treba znati i da smo podijelili 5600 božićnica umirovljenicima. Božićnice su dobili i studenti, oko tisuću ljudi koji rade u sustavu grada kao i socijalno ugrožene osobe, rekao je Sabo. Govoreći o Vukovaru u 2013. godini dodao je da grad ovu godinu završava sa izvršenjem proračuna većim ua osam milijuna kuna nego prošle godine te da grad heroj danas ima veći proračun nego Vinkovci, Županja, Ilok i Otok zajedno. Kao razlog tome naveo je provedene reforme i prilagodbe koje su gradske vlasti na vrijeme provele.

Konferencija za novinare bila je i prilika i da se osvrne na najnovija dešavanja u gradu, a prije svega izglasavanju tromjesečnog privremenoga proračuna.

– Bilo kakve tvrdnje iz redova oporbe o kaosu u Vukovaru nazvao bih običnim blebetanjem i pukim naklapanjima. Vukovar i dalje ostaje stabilan grad i na ponos cijeloj Hrvatskoj, istakao je Sabo. Dodao je i da HDZ i HSP dr. Ante Starčević, potpomognuti nekadašnjim ćlanom SDP-a a sada predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Pinjuhom, kontinuirano rade na pokušajima izazivanja krize vlasti.

– Oni žele izazvati krizu vlasti i na taj način zaustaviti razvoj i razvojne projekte u Vukovaru. Odbijanjem proračuna izgubili smo tri mjeseca, a ako dođe do novih izbora i šest mjeseci tijekom kojih bi stali svi projekti. HDZ je i inače takva stranka koja kad god nije na vlasti stvara probleme i nerede. Vidi se to najbolje u Vukovaru, rekao je Sabo koji i poslije svega ne razmišlja o mogućnosti da predstavnike većine u vijeću pozove na razgovore kako bi usaglasili prijedlog novoga proračuna. Danas im je poručio da imaju njegov prijedlog proračuna na stolu i neka na njega predlože amandmane, a onda će se vidjeti što će on napraviti. Komentirajući tvrdnje da je proračun rađen za podobne Sabo je rekao da grad ima svoju viziju i da ne želi financirati devet nogometnih klubova u Vukovaru nego četiri najkvalitetnija a ne neke gdje se okupljaju veterani.

– Danas svatko može osnovati klub ili udrugu. Neka onda i osiguraju sredstva za njihov rad, istakao je Sabo. Govoreći o dešavanjima nakon zadnje ovogodišnje sjednice vijeća rekao je da HDZ i HSPAS, zajedno sa pripadnicima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, po gradu slave jer su, kako je rekao, navodno napravili udar na gradonačelnika što je samo prvi korak ka njegovom rušenju na izborima.

– Umjesto toga bolje bi bilo da su se uključili u nekakav humanitarni događaj. Imali su priliku nedavno i da prisustvuju koncertu Massima gdje smo prikupljali novac za asistente u nastavi. Umjesto toga za sva dešavanja u gradu imamo samo bojkot sa njihove strane. Idu toliko daleko da čak niti svoju djecu ne puštaju na klizalište u središtu grada jer je on dar SDP-a, rekao je Sabo.

Vezano za problem Tehnostana i mogućnosti da sa početkom Nove godine radi neizmirenih dugovanja za isporučeni plin bude obustavljeno grijanje za oko 3600 stanova u grad čelnik Vukovara je građanima poručio da problem još uvijek nije riješen ali da ide u dobrom smjeru.

– Imali smo razgovore u Zagrebu koji se nastavljaju odmah nakon Nove godine. Mislim da ćemo problem riješiti, zaključio je Sabo koji je konferenciju za novinare iskoristio i da svim svoji sugrađanima poželi sretnu Novu godinu i da im čestita sve
blagdane. 

>>Gradsko vijeće Vukovara donijelo privremeni proračun

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije