Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadači ne odustaju

Sabo: Dirnuli su mi 
u tri svetinje, sad prijete i mojoj kćeri!

'UNUTRASNJA  14.12.2012, VUKOVAR - Zeljko Sabo i njegova obitelj od cetvrtka su pod stalnom policijskom pratnjom  Branimir Bradaric/Vecernji list                                   '
Foto: Branimir Bradarić/Večernji list
1/3
14.12.2012.
u 21:17

Nakon brutalnog napada na suprugu vukovarskog gradonačelnika, obitelj Sabo dobila je policijsku pratnju, Vukovarci šokirani, slučaj je podigao i političku prašinu

Policajac pred vratima stana te policajci u policijskom vozilu pred zgradom u kojoj živi i koji budno prate svaki njegov korak od petka su svakodnevica gradonačelnika Vukovara Željka Saba. Pod budnom policijskom paskom su i ostali članovi njegove obitelji. Razlog tome je brutalni napad na njegovu suprugu Željku (52) koji se dogodio u srijedu oko 20 sati. Iz policije navode da poduzimaju sve kako bi što prije pronašli počinitelje i riješili ovaj slučaj koji je zgrozio Vukovarce.

– Policija provodi pojačane istražne radnje, uključujući obavijesne razgovore, kao i provjere alibija za određeni broj osoba, kako bi otkrila počinitelje napada. O svim našim saznanjima građani će biti na vrijeme izviješteni – kratko je rekao glasnogovornik PU Luka Barunčić. I dok policija traga za napadačima od srijede, Sabo kaže kako je u petak, oko 11.40 sati, nepoznata osoba nazvala i prijetila i njegovoj kćeri.

– Rečeno joj je da mi prenese poruku da prestanem davati izjave po medijima – rekao je Sabo, i dalje potresen svime što njegova obitelj proživljava. No ipak se pojavio na poslu. Prisjećajući se večeri napada, Sabo kaže da i dalje ne zna koji su motivi napada na njegovu suprugu, ali i da je znakovito da se napad dogodio toga dana, kada je dobio obavijest da se pokreću istražne radnje u vezi s prijašnjim poslovanjem u Gospodarskoj zoni Vukovar.

Riječi podrške i suparnici

– To sam prijavio prije tri godine i sad sam dobio obavijest da se pokreću istražne radnje – rekao je Sabo. Ističe kako su mu u protekle tri godine, otkako je na čelu grada, politički suparnici i sada napadači dirnuli u tri svetinje.

– Dirnuli su mi u Domovinski rat, moj humanitarni rad i sada u moju obitelj. Strašno je sve to i ne znam zašto. Očito je da u Vukovaru radimo dobar posao i da to nekome smeta. Razbojnici su poručili mojoj ženi na odlasku iz stana, gdje su je ostavili izmrcvarenu od mučenja elektrošokerom i vezanu, s omčom oko vrata, da se ne bahatim i da pripazim. Rekli su joj da imam djecu, da nas promatraju i da imaju metak za mene. Moj odgovor na sve to je da nisu uspjeli i da nastavljam sa započetim poslom – poručio je Sabo. Snagu da nastavi, kako kaže, daju mu Vukovarci i građani iz cijele Hrvatske koji mu pružaju podršku. Poslije napada riječi podrške uputili su mu brojni ministri, saborski kolege te premijer Zoran Milanović i predsjednik Ivo Josipović. Podršku su izražavali i iz drugih političkih stranaka, ali ne, kako kaže Sabo, i iz HDZ-a.

Iz HDZ-a zvala samo Kosor

– Zanimljivo je da me nitko iz HDZ-a nije nazvao poslije toga napada, samo Jadranka Kosor – rekao je Sabo dodajući da i dalje smatra kako je Vukovar siguran grad te da očekuje od policije da pronađe počinitelje.

Damir Barna, predsjednik vukovarskog HDZ-a, rekao je da stranka najoštrije osuđuje sve brutalne napade koji su se dogodili u posljednje vrijeme u gradu Vukovaru te da je tim činom znatno ugrožena sigurnost svih građana.

– Najoštrije osuđujemo i odbacujemo njegove izjave u medijima o povezanosti lokalnog HDZ-a i stavljanja HDZ-a u bilo kakav kontekst s posljednjim nemilim događajem – rekao je Damir Barna. Brutalni napad osudili su i iz SDSS-a i HSP-a dr. Ante Starčević navodeći da očekuju od policije da što prije riješi slučaj.

– Iskreno, ja sve to dovodim u sumnju. Ne daj Bože da se to dogodilo i ako jest, ja to svakako osuđujem, ali poznavajući Saba, dovodim u pitanje istinitost svega – rekao je Saša Egić, isključeni član vukovarskog SDP-a.

>>Sabo kroz plač: Ulaziš u kuću gdje ti je žena svezana i u modricama

Komentara 24

OB
-obrisani-
21:30 14.12.2012.

sve u svemu dolazi prekid u hrvatskoj...

CO
coconut
21:42 14.12.2012.

ucjenama se nikad ne treba popuštati, nadam se da će napadači biti uskoro uhvaćeni i primjereno kažnjeni

FL
flick
21:30 14.12.2012.

Ovo je interesantno: ''– Iskreno, ja sve to dovodim u sumnju. Ne daj Bože da se to dogodilo i ako jest, ja to svakako osuđujem, ali poznavajući Saba, dovodim u pitanje istinitost svega – rekao je Saša Egić, isključeni član vukovarskog SDP-a.''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije