Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolona sjećanja

Sabo: Barem danas suzdržite se od predizborne kampanje

\'zastava02_bbr_unu_171111\'
Branimir Bradarić/VLM
18.11.2011.
u 07:30

Ni ove godine u programu Dana sjećanja neće biti predstavnika SDSS-a, a neće, srećom, biti ni političkih skupova

Kolona sjećanja bit će središnji događaj obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. U njoj će, prema procjenama, biti oko 30.000 ljudi.

– Nema grada ili općine u Hrvatskoj odakle nismo dobili najave dolaska. Očekujemo rekordan broj sudionika i cijeli državni vrh – rekao je Sabo. Kolona ide iz kruga bolnice, gdje je program u kojem sudjeluju glumac Darko Milas, Gabi Novak i klapa Hrvatske ratne mornarice te se ulicama grada upućuje do Memorijalnog groblja. Na čelu kolone su stjegonoše, a iza njih, prvi put, pripadnici Počasne satnije nosit će 144 ratne zastave HV-a. Predvodnici kolone bit će vukovarski branitelji, a vukovarske mažoretkinje nosit će zastavu dužine 50 i širine 4 metra, šivanu još 1995. i dosad čuvanu. Dan sjećanja na žrtvu Vukovara održava se pred izbore pa Vukovarci strahuju da se tužna obljetnica ne pretvori u političku pozornicu. Ipak, očekuje se puno političara.

– Nemamo prijavljene političke skupove. Nadam se da će tako i ostati i da će dan proći bez politikantstva. Apeliram na sve da se barem danas, zbog žrtve Vukovara, suzdrže od predizborne kampanje – kaže gradonačelnik Sabo. Ni ove godine predstavnici SDSS-a neće sudjelovati u koloni ni u programu Dana sjećanja. Na Srpskom vojničkom groblju u spomen na poginule Srbe položit će cvijeće.

Ključne riječi

Komentara 45

GR
Gradinar
08:03 18.11.2011.

\"Ni ove godine predstavnici SDSS-a neće sudjelovati u Koloni niti u programu Dana sjećanja. Na Srpskom vojničkom groblju u spomen na poginule Srbe položit će cvijeće.\" Nikada SDSS neće sudjelovati ni u čemu što simbolizira borbu za nezavisnost Hrvatske. Kakvaa je vijest - da neće sudjelovati!? Umjesto toga, mediji bi mogli ponovo, ponovo i ponovo objavljivati informaciju da je u Domovinskom ratu branilo svoju Domovinu 10.000 hrvatskih Srba i bilo tisuće i tisuće onih koji su bili lojalni svojoj Domovini.

GR
Gradinar
08:03 18.11.2011.

Sinoć sam u emisiji Provjereno slušao hrvatskoga branitelja, etničkog Srbina, koji evocira uspomena na strahote koje je prošao sa svojim Gradom i Domovinom, te strahote koje je kao Srbin prošao u logorima. Hrvatska ne smije dopustiti SDSS-u da eksluzivno prestavlčja Srbe, naše Srbe, mora se naći način za politički konsenzus kako bi se afirmiralo ove ljude i pomoglo im se da oni, ONI prestavljaju Srbe u Hrvatskoj. Inače, strašni su gubitnici usprkos herojstvu i časti kojom su zadužili i svoj narod i cijelu Hrvatsku. Održavajući SDSS na pozornici političkim trgovinama, samo pomažemo agresorima, zanemarujemo svoje junake i otvaramo radikalne probleme sa jednim djelom svoga naroda, pri čemu mislim na Srbe, političke Hrvate, ljude koji se ne odriču i afirmiraju na civilizacijskoj ljestvici svoj narod, svoj etnos, a istovremeno isto tako pomažu svojoj Domovini! Vukovar je uvijek prilika za to.

BA
Bay
07:59 18.11.2011.

\'\'Ni ove godine predstavnici SDSS-a neće sudjelovati u Koloni niti u programu Dana sjećanja \'\'. Svojim nedolaskom zapravo svi odreda pokazuju da nisu niti će ikada prihvatiti RH kao svoju državu.Mogli bi skupa s kosovskim srbima na Ural gdje imim se otvaraju neslućene mogućnosti i konačno da zažive onu \'\'svoj na svome\'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije