Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE U ZADRU

Sa SDP-om će taktiku za izbore brusiti i Alex Braun

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.01.2023.
u 08:48

Već neko vrijeme iz javnih nastupa predsjednika SDP-a Peđe Grbina vidi se da mu je netko očito savjetovao da zaoštri retoriku, posebice u srazu s premijerom Plenkovićem

Kompletno Predsjedništvo SDP-a, svi saborski zastupnici te stranke kao i šefovi gradskih i županijskih organizacija, okuplja se danas u Zadru, a kako se neslužbeno doznaje, jedna od glavnih tema o kojoj će se razgovarati bit će budući parlamentarni izbori. Stoga je okupljanje u Zadru svojevrsno obilježavanje i početka aktivnih priprema za parlamentarne izbore, a upravo zbog toga, priča se na Iblerovu trgu, u Zadar stiže i SDP-ov politički guru Alex Braun koji bi, očekuje se, trebao otkriti i ponešto od taktike što će to SDP raditi do izbora i koju bi to strategiju morao zauzeti za osvajanje izbora.

Tko će u prvi plan

Već neko vrijeme iz javnih nastupa predsjednika SDP-a Peđe Grbina vidi se da mu je netko očito savjetovao da zaoštri retoriku, posebice u srazu s premijerom Plenkovićem. S obzirom na Grbinov slabašan osobni rejting, prema istraživanjima javnog mnijenja, taktika u srazu s HDZ-om na izborima, priča se, bit će i “guranje tima u prvi plan”, a ne jednog čovjeka kako to radi HDZ. A među onima koje će SDP do izbora “gurati u prvi plan”, kažu naši izvori, su potpredsjednica stranke Sabina Glasovac, bivši ministar financija Boris Lalovac, politička tajnica Mirela Ahmetović, gradonačelnica Supetra Ivana Marković, gospodarski strateg Josip Tica, gradonačelnik Kastva Matej Mostarac...

Upravo će Tica i Mostarac na okupljanju u Zadru održati i predavanja o dvjema temama o kojima će SDP-ovci idućih mjeseci jako puno govoriti. Profesor Tica predavanje o rastućoj inflaciji i mjerama koje SDP predlaže za njezino suzbijanje, a Mostarac o SDP-ovoj politici gradnje stanova za najam što je jedan od prioriteta koji se našao i u novom sporazumu koji je Gradski odbor SDP-a u četvrtak izglasao, nakon čega bi, vjerojatno idući tjedan, SDP i Možemo trebali ponovno sklopiti i novu koaliciju u Zagrebu.

Razgovori u četiri oka

Kraj tih pregovora u glavnom gradu, vrlo bitnih za potencijalnu koaliciju između SDP-a i Možemo! i na nacionalnoj razini, također je nešto o čemu će Grbin danas u Zadru detaljno obavijestiti vodeće SDP-ovce, ali i o tomu kako uopće teku pregovori s potencijalnim partnerima s kojima se SDP na budućim izborima vidi u predizbornoj koaliciji.

Koga sve vidi u toj koaliciji, odnosno s kime će sve razgovarati, Grbin je govorio i u Političkom intervjuu tjedna televizije Večernji list u srijedu te kazao da planira razgovarati o potencijalnom savezu sa svim strankama s kojima SDP dijeli svjetonazor te potvrdio da se osim o Možemo! i Centru radi i o strankama s kojima cijelo vrijeme dobro surađuje u Saboru, a to su Glas, HSS pa i Radnička fronta.

Grbin je kazao da su zajedničke inicijative temelj za buduću suradnju, ali i da će sa svima razgovarati u četiri oka. Kazao je i da se novi savez koji želi okupiti ne može nazivati “antihadezeovskim”, već da je pravi naziv za njega savez za bolju Hrvatsku koji će vratiti dostojanstvo građanima.

VIDEO Grbin Plenkoviću: 'Pa jeste li vi glupi, u svim državama su cijene dizane na više. Uvođenje eura je trebalo biti dobro, majstore i to ste uprskali'

Komentara 9

DU
Deleted user
09:10 21.01.2023.

Molim nekog čarobnjaka odgovor kako bi ovi vodili državu?

Avatar Asterix
Asterix
10:23 21.01.2023.

Uf, koliko antitalentiranih ljudi na okupu. Bahati može biti miran, ne vidim prijetnju iz oporbe.

DR
Draconic5
12:39 21.01.2023.

Neka vas opet nagovori da mašete hrvatskim zastavicama, dok vam je bolni grč na licu...te scene neću nikada zaboraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije