Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ožujku se održava 6. festival Culture Shock

Sa 50 tisuća kuna za 33 programa opet će "šokirati" cijeli grad

Culture Shock
Sergej Novosel/VLM
02.03.2010.
u 16:52

Dvije udruge sugrađanima nude znanje i zabavu na tribinama, izložbama, koncertima, radionicama, performansima...i uglavnom je sve besplatno.

Da kultura u recesiji ne mora biti trošak, potvrđuju križevačke udruge K.V.A.R.K. i P.O.I.N.T., koje su i ovog ožujka upotrijebile sve organizacijske vještine kako bi građanima darovale ono što je već šestu godinu znano kao Culture Shock Festival. Cijelog će se mjeseca u prostoru Kluba kulture, ali i Glazbenoj školi, Gimnaziji i jednoj kavani, odvijati kulturni sadržaji, kojima je cilj, prema riječima umjetničke direktorice Sonje Mrnjavčić i glasnogovornika Admira Sinanija, “pozitivno šokirati Križevce i regiju”.

Sudeći prema rasporedu do subote 3. travnja, to i ne bi trebalo biti teško, s obzirom na, kažu, “nikad jači program”. Tribine koje obuhvaćaju obrazovni aspekt festivala drže pustolov Davor Rostuhar, “rubni” znanstvenik Krešimir Mišak, novinarka Sanja Mikleušević, ali i prvi Hrvat u svemiru, večernjakovac Miroslav Ambruš-Kiš. Od koncerata izdvajaju se Pips, Chips&Videoclips i Stjepan Jimmy Stanić. U festival, poznat i po provokativnim performansima, ušla je i izložba karikatura Nika Titanika i izvedba Ksenije Kordić, nastup domaćih glumaca... a govorit će se i o inicijativi koja je 2008. “branila” grad, protiveći se predloženoj obnovi glavnih trgova. Većina od 33 događaja je besplatna, osim nekih koncerata, što pak ne bi bilo moguće bez 50-ak tisuća kuna iz Ministarstva kulture, Grada, županije i zaklada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije