Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alkohol i promet

Sa 3,11 promila motociklom skrivio prometnu na graničnom prijelazu Županja

policija
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
08.06.2020.
u 11:28

Tijekom proteklog vikenda 17 vozača na području PU isključeno je iz prometa radi prisutnosti alkohola od kojih su dvojica skrivili i prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda policija je u Vukovarsko – srijemskoj županiji zatekla u prometu 16 vozača sa prisutnošću alkohola u organizmu od kojih je njih 7 smješteno u posebne prostorije policije do otrežnjenja. Među njima su bile i dvije prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teže ozljede. Ona je se dogodila u Nijemcima kada je vozač teretnog automobila (1963), sa prisutnošću alkohola u organizmu od 1,05 g/kg, prešao na lijevu stranu kolnika i slijeće sa kolnika u odvodni kanal pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Ipak, rekorder vikenda, a možda i godine, je 41-godišnji vozač motocikla koji je uzrokovao prometnu nesreću na graničnom prijelazu Županja. Njemu je potom utvrđena prisutnost alkohola od čak 3,11 g/kg poslije čega je smješten u prostorije do otrežnjenja. 

- S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu tijekom vikenda (15- 17 svibnja) 9 vozača je isključeno iz prometa, a tijekom vikenda 22- 24. svibnja iz prometa je isključeno 18 vozača. Tijekom vikenda 29 - 31. svibnja 13 vozača je isključeno i prometa dok je tijekom vikenda 5 - 7. lipnja 17 vozača isključeno iz prometa radi alkohola. Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, izvijestili su iz PU. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar saaarac
saaarac
14:09 08.06.2020.

Oduzet mu vozilo, oduzet A i B vozačku na minimalno 3 godine, a njega strpati na društveno-koristan rad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije