Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podvala na webu

Indijac od 179 godina nije živ, nije ni postojao, izmišljen je!

Najstariji čovjek
Foto: Facebook
02.05.2014.
u 11:00

Senzacionalna je bila vijest da u Indiji postoji čovjek, imena Mahashta Murasi, koji tvrdi da dokumentima može dokazati da je rođen 1835. godine. No, tzv. Muzej hoaxa razotkrio je da je riječ o obmani i da slika nepoznatoga starca internetom kruži već godinama

Indijski starčić, o kojem se jučer svijetom pronijela vijest da je sa 179 godina najstariji čovjek, nije toliko star. Mahashta Murasi, obućar rođen 1835. koji se "žali" da ga smrt ne želi, uopće ne postoji.

Podvalu je razotkrio portal Musem of Hoaxes, koji istražuje obmane i prevare, a koji upozorava da je informaciju o najstarijoj osobi objavio portal World News Daily Report, koji inače objavljuje samo lažne i fiktivne, šaljive vijesti.

No, navode istražitelji hoaxova, nije World News Daily našao sliku Indijca – ona, naime, internetom kruži već godinama, pojavljujući se često uz životne poruke i poslovice, ali se ne zna tko je točno na njoj.

Drugim riječima, niti u Indiji živi čovjek od 179 godina niti je izgubio svaku nadu da će umrijeti. A hoće li ikad itko doživjeti toliko, to je već drugo, životno važno pitanje.

Podsjetimo, u četvrtak se pisalo kako Masashta Murasi ima 179 godina, što može dokazati dokumentima, i kako je radio kao obućar u indijskom Varanasiju.

Mediji su prenijeli kako je kazao da ga je smrt zaboravila...

>>U 122. godini umro najstariji čovjek na svijetu

>>Japanka proslavila 116. rođendan i otkrila tajnu dugovječnosti

Komentara 44

PR
ProfStipe
19:11 01.05.2014.

Djeluje puno mlađe. Nitko mu ne bi dao više od 120 godina.

DU
Deleted user
20:35 01.05.2014.

srećom pa nije hrvat jer bi ga Mrsić uzeo kao statistički prosjek životnog vjeka hrvata, i podigo nam dob za odlazak u mirovinu sa 67 na 167 godina

DU
Deleted user
18:39 01.05.2014.

svjedoci su mu stariji brat i baka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije