Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI NA AUTOCESTI KOD OKUČANA STRADALA ČETVEROČLANA SRBIJANSKA OBITELJ

Sa 150 km na sat zabio se u stup, poginule mu kćeri

sudar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/7
23.12.2009.
u 08:13

Vozač audija talijanskih registracija izgubio je nadzor nad automobilom pa "pokosio" tri prometna znaka i zabio se u betonski odvoj na čvorištu Okučani.

SLAVONSKI BROD - Dvije djevojčice stare 13 i 15 godina poginule su, a njihovi su roditelji teško ozlijeđeni, opasno po život, u prometnoj nesreći oko koja se dogodila oko šest sati ujutro na autocesti Zagreb-Lipovac kod čvorišta Okučani. Nije poznato je li se radilo o umoru vozača ili trenutku nepažnje, ali posljedice su tragične.

Vozač audija A6 talijanskih oznaka  B.S., državljanin Srbije, s boravištem u Velikoj Plani (Srbija), kod okučanskog je čvorišta iznenada skrenuo s južnog kolničkog traka i u punoj brzini udario u žuti zid koji označava izlaz s autoceste, “pokupio” nekoliko prometnih znakova i potom u punoj brzini udario u betonsko postolje rasvjetnog stupa, zarotirao se za 180 stupnjeva, a potom je na vozilo pao prethodno slomljeni rasvjetni stup.

 Na mjestu su poginule djevojčica K.S. (13) i njezina sestra D.S. (15) koje su sjedile na stražnjem sjedištu, a otac B.S. (33) i njegova supruga T.S. (31) teško su ozlijeđeni. Unatoč ozljedama nekako su uspjeli izaći iz uništenog automobila i obavijestiti policiju pa su za manje od sata dovezeni u bolnicu u Novoj Gradiški.

- Djevojčicama više nije bilo spasa, a roditelji imaju teške ozljede glave i gornjih ekstremiteta. Nakon prvih operativnih zahvata zdravstveno stanje roditelja se stabiliziralo, ali će se tek nakon eventualnih novih zahvata znati hoće li ostati kod nas ili ćemo ih prevesti na daljnje liječenje u Zagreb - kazao je kirurg dr. Bogomir Barbić.

Na mjestu teške nesreće prizori su bili stravični, svuda uokolo razbacani potrgani dijelovi automobila, mnoštvo igračaka, slatkiša, darova i drugih predmeta, pa se pretpostavlja da je obitelj putovala iz Italije kući u Veliku Planu za blagdane.

- Udar audija u rasvjetni stup i prometne znakove bio je silovit pa smo tijela poginulih djevojčica iz auta uspjeli izvući tek nakon što su vatrogasci škarama rasjekli stražnji kraj vozila - kazao je Ivica Ostrun, voditelj Pododsjeka za sigurnost prometa PU brodsko-posavske. Prvih sat vremena promet je autocestom bio u prekidu i preusmjeravan kroz Novu Gradišku, a nakon toga se stanje normaliziralo.

Komentara 29

BO
bomba
12:25 23.12.2009.

Vito, Na čemu si to pa ti je tako dobro.

CE
cericzel
13:05 23.12.2009.

R.I.P. djeco..

UK
Ugo Kajvez
12:18 23.12.2009.

Sućut za stradale ..... nisu zaslužili ovo ..... . Ali veliki dio odgovrnost za ovakve nesreće snosi i policija i prometno zakonodavstvo ..... Koliko hrvatskih djece pogine svake god. na cestama RH?? ..... po tome se vidi da je stanjee u RH po pitanju prometa jednako katastrofalno kao i država u cijelini ...... naj gore je to što oni kojima je to dužnost (ne samo policija) ne mare za to stanje ..... (što je sa zakonom o mladim vozaćima??)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije