Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNE RUKE Obrtnici su proslavili 40 godina postojanja udruge

Sa 12.000 radnika obrtnici najjača zadarska ‘tvrtka’

obrtnici-txt.jpg
Foto: Dino Stanin
28.10.2008.
u 17:41

Zvali su se i Udruženje samostalnih zanatlija, ugostitelja i autoprijevoznika Zadar. Oni su mali, ali zajedno su možda i ‘najveće’ zadarsko poduzeće s više od 12.000 zaposlenih. Oni su građevinari, ugostitelji, ribari...

Sretan vam rođendan
Oni su Udruženje obrtnika Zadar i jučer su proslavili 40 godina postojanja. Vrijedni obrtnici i na jučerašnju proslavu u Hrvatskoj kazališnoj kući došli su bez tajnica, odnosa s javnošću, mahom ‘ležerno odjeveni’... Logično jer nakon slavlja neki su otišli i raditi.

Istodobno, mnogi zadarski obrtnici jučer su za obljetnicu postojanja udruge nagrađeni posmrtno, i to dodjelom plaketa njihovim nasljednicima koji su obiteljske obrte ipak uspjeli zadržati na površini nemirnog mora konkurencije i globalizacije. Priznanje za opstanak u neravnopravnoj borbi s velikim trgovačkim lancima jučer je obrtnicima dao i zadarski župan Stipe Zrilić koji je istaknuo značaj oko 4000 obrta za gospodarstvo Zadarske županije.

Plaketom Doro Pertrić nagrađeni su posmrtno Niko Pavin, Marijan Surać, Ante Skoblar, Ivo Mihić, Mihovil Barančić, Jakov Petrić i Ante Špaleta, osnivači mahom i danas najpoznatijih zadarskih ugostiteljskih obrta poput ‘Nike’, ‘K Marinanu’, ‘Zlatne kopačke’, ‘Malog mista’, ‘Mora’, ‘Taverne’ te najpoznatijega kovačkog obrta Petrić.

Plakete i značke
Plaketu Doro Petrić dobili su i Šime Žodan, Mirko Blaće, Ivica Čulina, Zoran Galošić, Anri Pavlica, Ivica Ukalović i Rudo Režan. Zlatnu plaketu dobili su Ivančica Krnečvić, Susan Manenica, Zvonko Krnčević, Šime Bulić, Slavko Petrić, Rudolf Biloglav i Branko Škara. Srebrne značke dobili su Ante Vulić, Gašpar Sereči, Vesna Parić, Ćiro Nekić i Ada Duka, a zlatnom značkom nagrađeni su Grgog Kardum, Petar Kalmeta i Rudlof Dekorti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije