Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Čakovcu

S više od dva promila naletio na maloljetnika na mopedu, ozlijeđen i biciklist

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
17.09.2019.
u 10:22

Ozlijeđeni vozači mopeda i bicikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje će se njihove ozljede naknadno okvalificirati

U Športskoj ulici u Čakovcu jučer oko 20 sati pijani 56-godišnji vozač automobila naletio je na maloljetne vozače mopeda i bicikla. U policiji kažu da se nije kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika, pa je na ravnom dijelu ceste prešao na lijevu stranu kolnika.

– Na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, prednjim dijelom automobila udario je u prednji dio mopeda, čakovečke registracije, kojim je upravljao maloljetni vozač. Nakon sudara došlo je do zanošenja mopeda i djelomičnog odbačaja na nogostup, gdje je udario u prednji kotač bicikla, kojim je nogostupom upravljao, također maloljetni biciklist – navode u PU međimurskoj.

Ozlijeđeni vozači mopeda i bicikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje će se njihove ozljede naknadno okvalificirati.

Vozač osobnog automobila s područja grada Čakovca, uhićen je i priveden u policijsku postaju. Izmjereno su je nešto više od dva promila alkohola u krvi.

U policiji podsjećaju da su se vozači bicikla dužni kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika. Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda ili motocikala kreću u skupini, dužni su kretati se jedan iza drugoga. U slučaju kršenja ovih odredbi predviđena je novčana kazna u iznosu od 300 kuna. Dakle, biciklistima nije dozvoljena vožnja nogostupom, upozoravaju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije