Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završila akcija

GSS-ovci s Velebita spasili dvije planinarke

HGSS
Foto: Pixsell
07.09.2014.
u 18:03

Starija planinarka dehidrirana i iznemogla nije mogla nastaviti put

Pripadnici GSS-a iz stanica Gospić i Novska spasili su dvije američke državljanke koje su oko 12 sati zatražile pomoć nakon što su zapele na području srednjeg dijela Velebita, točnije na području Radlovca prema Cesarici.

Starija planinarka dehidrirana i iznemogla nije mogla nastaviti put. Nakon poziva Centra 112, HGSS stupa u kontakt s unesrećenim turistkinjama te utvrđuje točnu lokaciju i akcija kreće. Po pronalasku nesretnih planinarki slijedi pružanje prve pomoć te transport niz planinu. Nakon transporta unesrećenu planinarku je preuzela hitna pomoć kojom je dalje upućena u bolnicu u Gospiću, priopćio je GSS.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Django
Django
19:34 07.09.2014.

HGSS je dokaz da kod nas sjajno funkcionira samo ono što narod sam na dobrovoljnoj osnovi stvori - bez uplitanja politike. Čim se oni nečega dohvate, to propada. Svaka čast ženama i ljudima iz HGSS!

SO
Soljženicin
18:29 07.09.2014.

HGSS je postala tako bitna građanska udruga da bi komotno mogli ukinuti mnoge profesionalne službe. Jer bez njih ništa ne klapa kako treba. Bravo HGSS!!!

AG
Agricola
23:18 07.09.2014.

Gadan je to teren. Radlovac je nekoć, dok se u Velebitu živjelo, bio najveće selo u Velebitu. Danas ga je tužno gledati onako napuštenog i ruvinanog, ali on uvijek ima neku posebnu vibraciju. Što se tiče akcije, turistkinjama je to težak teren, ali HGSS_u to je dječja igra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije