S tržišta se povlači omiljena riba: 'Proizvođač je iz Italije, no dobavljač sirovina iz Hrvatske'
Proizvod se prodaje u vakumiranim pakiranjima od 200 grama. Iz europskog sustava tumače kako je rizik ozbiljan zbog povišenih vrijednosti histamina
Komentari 7
Opet naša VLADA pojma dok ne nema dok ne istraži! Kupujem Pašku sol -zemlja porijekla Alžir, i nikom ništa.
Kupim "Slavonsku svinjsku mast proizvedenu po tradicionalnoj recepturi". Porijeklo sirovine E.U. Češnjak Lipovac PIK Vinkovci kad ono ZEMLJA PODRIJETLA KINA.
Dobavljac iz Hrvatske, proizvodac iz Italije... Znaci u stanju smo uloviti ribu, al ju nismo u stanju spakirati, pa koja je to lakrdija?
Riba ribi grize rep.
Nikada nebi uzeo ribu pakiranu u vrečici, taman da mi i poklone.
Na svim portalima, a i ovom kao ilustracija za ovaj slučaj povlačenja proizvoda iz prometa figurira fotografija svježe ribe (ovdje kod vas čak i nije srdela, nego gavuni, bijela riba) ili otvorenih konzervi sardina u ulju. Svježa srdela je popularna i omiljena riba, konzervirana nešto manje, ali slana srdela definitivno nije ni popularna, ni omiljena zbog visoke koncentracije soli, korištene kao konzervans i cijene (oko 333kn/kg ako se stvarno radi o slanim srdelama, a ne o slanim inćunima, koje se puno češće nalazi u trgovačkim lancima, a čija je cijena od 395 - 690kn/kg!). Zašto je problem naći fotografiju pakiranja slanih srdela ili inćuna ?
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Bilo bi pre-tesko staviti sliku proizvoda nego neku bez veze iz arhive...