Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio RASFF
Povratak na članak

S tržišta se povlači omiljena riba: 'Proizvođač je iz Italije, no dobavljač sirovina iz Hrvatske'

Proizvod se prodaje u vakumiranim pakiranjima od 200 grama. Iz europskog sustava tumače kako je rizik ozbiljan zbog povišenih vrijednosti histamina

Komentari 7

TE
TenFour
09:53 07.07.2023.

Bilo bi pre-tesko staviti sliku proizvoda nego neku bez veze iz arhive...

VL
GL
gliva
20:16 07.07.2023.

Opet naša VLADA pojma dok ne nema dok ne istraži! Kupujem Pašku sol -zemlja porijekla Alžir, i nikom ništa.

VL
DU
Deleted user
20:52 07.07.2023.

Kupim "Slavonsku svinjsku mast proizvedenu po tradicionalnoj recepturi". Porijeklo sirovine E.U. Češnjak Lipovac PIK Vinkovci kad ono ZEMLJA PODRIJETLA KINA.

VL
TU
tugica
17:05 07.07.2023.

Dobavljac iz Hrvatske, proizvodac iz Italije... Znaci u stanju smo uloviti ribu, al ju nismo u stanju spakirati, pa koja je to lakrdija?

VL
Avatar Stradun
Stradun
15:31 07.07.2023.

Riba ribi grize rep.

VL
PI
pivodavac
10:50 07.07.2023.

Nikada nebi uzeo ribu pakiranu u vrečici, taman da mi i poklone.

VL
Avatar Cohen
Cohen
17:50 07.07.2023.

Na svim portalima, a i ovom kao ilustracija za ovaj slučaj povlačenja proizvoda iz prometa figurira fotografija svježe ribe (ovdje kod vas čak i nije srdela, nego gavuni, bijela riba) ili otvorenih konzervi sardina u ulju. Svježa srdela je popularna i omiljena riba, konzervirana nešto manje, ali slana srdela definitivno nije ni popularna, ni omiljena zbog visoke koncentracije soli, korištene kao konzervans i cijene (oko 333kn/kg ako se stvarno radi o slanim srdelama, a ne o slanim inćunima, koje se puno češće nalazi u trgovačkim lancima, a čija je cijena od 395 - 690kn/kg!). Zašto je problem naći fotografiju pakiranja slanih srdela ili inćuna ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.