Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krimski ratovi
Povratak na članak

S Rusijom se za Krim ratuje još od 17. stoljeća

U Krimskom ratu sredinom 19. stoljeća nastali mnogi trendovi, medijske zvijezde i ratni dopisnici, korišten telegraf i podvodne mine

Komentari 10

SE
selbivoje
10:31 09.03.2014.

sada ce cetniccki pokret da ga oslobodi eto cetnici srbije tamo blokiraju puteve za neruse

VL
Avatar Joja
Joja
09:54 09.03.2014.

Znaci sad ce bit kraj rata, Krim ce se pripojit Rusiji a Ukrajinci i Tatari ce morat van kao Gruzijci iz Abhazije i Gruzijci i Ingusi iz Juzne Osetije

VL
IS
istri
13:01 09.03.2014.

najbolje vidi onaj koji gleda utakmicu iz visoke tribine, ima cjelo igraliste pred ocima,i sve mu je jasnije. tako je i jasno da kao i u krimu nikad nebude mira .kao ni u hr dok god na tim prostorima imaa hrvata i srba.VJECNA MRZNJA. zar mora biti vjecna mrznja.pokopajte sjekire vec jednom ksao sto cinise indijanci. pustite cetnike i ustase nek se medjusobom kolju,ako ich izolirate jedi jedne drugi druge doci ce im kraj. cetnici idu u krim jer kod kuce nemaju vise posla .

VL
Avatar Joja
Joja
10:04 09.03.2014.

U slucaju da su Azerbajdzani pravili Gorski Karabah u Armeniji Rusi bi isli pravit red i u tu zemlju a tako nikom nis

VL
AD
adagio
11:02 09.03.2014.

Krimski tatari su 1941. docekali Hitlerovce sa cvecem,kao I vi u Zagrebu.Dakle jasno je sta treba danas sa Tatarima. Rusi su Krim sad osvojili bez jedne zrtve,a u Kijevu su fasisti skoro sad za par dana pobili stotinak ljudi.Pametnom jee jasno ko mir donosi.

VL
AP
apolon
10:59 09.03.2014.

Ovaj kratki povijesni članak uglavnom je o.k. jedino je nejasan glede porijekla Tatara,naime, Krimski Tatari su jedno od brojnih Mongolskih plemena zaostali na Krimu vjerojatno još iz vremena velikog Mongolskog vođe i osvajača Timur Lenka .Uz starosjedioce Slavenskog i Romanskog starosjedioce Slavenskog i Romanskog porijekla na Krimu koji su se tokom stoljeća prihvativši islamsku vjeru, asimilirali i stvorili jedinstvenu etničku skupinu -Krimske Tatare!

VL
DU
Deleted user
09:38 09.03.2014.

Vise nikad ratova za Krim.Situacija je rijesena.

VL
TU
turko
10:12 09.03.2014.

krim je i bio ruski ,dok ga nije ukrajinac hruščov dekretom pripojio ukrajini,a prvi put pripojen je kijevskoj rusiji- znači rusiji.a državni prevrat u ukrajini izvršili su sad uz potporu eu i Eshdonove pa lijepo nek vade kestene iz vatre

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.