Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neće se kandidirati

S. Rice odustala od kandidature za državnu tajnicu SAD-a

'US Ambassador to the United Nations Susan Rice speaks about the independence of South Sudan during a briefing at the US State Department in Washington, DC, July 7, 2011. Rice will lead the US delegat
AFP/Pixsell
14.12.2012.
u 11:38

Susan Rice kaže da se iza te odluke kriju negativne reakcije oporbe u američkom Kongresu i sada se ne zna tko će naslijediti Hillary Clinton

Američka veleposlanica u UN-u Susan Rice odustala je od kandidature za državnu tajnicu SAD-a te se još uvijek ne zna tko će naslijediti Hillary Clinton, javlja BBC.

U pismu koje je poslala predsjedniku Baracku Obami napisala je da će ova potvrda biti vjerojatno destruktivna i skupa, ali da je bila iznimno počašćena što se uopće uzimalo u obzir da bi ona mogla naslijediti Clinton. Napisala je i da je uvjerena da bi bila vješta i djelotvorna na toj poziciji, ali da se ipak neće kandidirati.

Kaže da se iza njezine odluke kriju negativne reakcije oporbe u američkom Kongresu te je zbog toga odustala od kandidature.

– Uvjerena sam da će moja odluka biti destruktivna i skupa za vas i za naše najhitnije državne i globalne prioritete – napisala je Rice Obami.

>> Republikanci neće Susan Rice za državnu tajnicu

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stomugromova
12:43 14.12.2012.

"Nije bitno tko je na vlasti,dok mi kontroliramo novac" - David Rockfeller !

Avatar nekakav
nekakav
11:49 14.12.2012.

ajd budite pametni. da amerika ima crnog predsjednika i crnu državnu tajnicu stvorili bi se prekrasni uvjeti za dodatno ubrzanje rasta nacionalizma i rasizma kod amerikanaca! zamislite ameriku koju vode crnci...

M3
Miške 3
16:59 14.12.2012.

Joj gospon Nekakav, kaj ste to rekli. Dok sam ja živio u Americi, tamo su crnci bili "kuš", denes su bijelci kuš. Tak vam to ide. "I Amerika bit će zemlja afrička""

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije