Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zenički uznik

S. Purda: Djeca će se razboljeti, isključeno nam je i grijanje

\'UNUTRASNJA  06.12.2011. VUKOVAR - Slobodanka Purda u cetvrtom je mjesecu trudnoce  Branimir Bradaric/Vecernji list\'
Branimir Bradarić/VLM
02.02.2011.
u 19:21

– Grijanje su nam isključili u lipnju 2009. godine zbog duga od 6800 kuna, sad su tu i kamate i sve drugo, i od tada se grijemo na plinsku peć

Zbog nastalih dugova, troje djece uhićenog vukovarskog branitelja i logoraša Tihomira Purde gotovo dvije godine nema grijanja, dok im je električna energija priključena tek prije nekoliko dana.

– Grijanje su nam isključili u lipnju 2009. godine zbog duga od 6800 kuna, sad su tu i kamate i sve drugo, i od tada se grijemo na plinsku peć. Imali smo i dug za struju od 9460 kuna koji smo platili novcem dobivenim od Ministarstva i Grada Vukovara – kaže Slobodanka Purda pokazujući nam vlagu i plijesan koja se uhvatila po stanu, a koja sada prijeti i zdravlju troje male djece. Nemaju ni tople vode jer su i nju dobivali preko plinskog bojlera pa su prisiljeni vodu u ledenu kupaonicu donositi u kantama i loncima.

– Najviše me brine ta vlaga jer se bojim za zdravlje djece. Dug za grijanje za sada ne mogu platiti jer nemamo taj novac. Od mirovine koju je dobivao Tihomir ostajalo nam je oko 900 kuna jer je ostatak odlazio na plaćanje naših, ali i kredita u kojima je bio jamac – objašnjava Slobodanka Purda situaciju u kojoj se našla njihova obitelj.

Kaže i da su zvali Ministarstvo branitelja i Grad Vukovar te tražili pomoć, ali ona nije dolazila.

Hrvatskoj je javnosti nepoznato i da je obitelj ovoga vukovarskog branitelja, koji je gotovo mjesec dana u pritvoru u Zenici, na listi Caritasa, kao i da im je Crkva posljednjih nekoliko godina, do studenoga prošle godine, plaćala kruh i mlijeko.

Komentara 226

Avatar Lima_zagi-hr
Lima_zagi-hr
20:58 02.02.2011.

Svaka mu cast, ali nije on bio jedini koji se borio za ovo sta imamo. Ali: pa svi mi moramo placat racune, inace se tako nesta dogodi!!!!!

OB
-obrisani-
05:54 03.02.2011.

najlakše je čekati da netko drugi riješi probleme koje si sami stvorimo,zar nije normalno da se pripremi za zimu,vjerujem kako za cigarete ima uredno svaki dan mora da je doseljenik i misli čitavog života hraniti se na državnim jaslama

Avatar nekakav
nekakav
19:42 02.02.2011.

bitan je bitan taj dug, i nastanak. kolko ja vidim, ovo je neki teški problem. meni jedino žao djece. al da ovi stari jarci ne gospodare dobro, to je istina, penzija kolka god da je, je veća od prosječne radničke plaće na kojoj nerijetko i četveročlana obitelj preživljava, i plaća sve svoje režije i potrebe. jest da nemaju patike od 1299 kuna, ali bože moj, imaju one za 99! ovi branitelj ise navikli da će do njihove smrti sve njihove dugove pokriti grad, županija, država. pa zašto ih rade? jel moraju tolko trošiti struje, vode, plina?! sažalijevati ih? ma hajte, ovo je prilika koju koriste da im se smiluje država. jamac je za kredite? jel se osigurao? ili je bio jamac istim takvima kao što je i on? jeste li ga čuli, tj. nju, da je muž i na crno radio?! ja bih njima i inspekciju poslao... ima tu materijala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije