Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELO SUĐENJE ZBOG RAZBOJNIŠTVA

S nožem u ruci prijeteći povikao djelatnicama: Daj pare, otpri kasu!

Robert horvat
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
02.12.2014.
u 11:00

Kako doznajemo, nesretna je žena nakon ovog razbojništva morala potražiti i psihijatrijsku pomoć

“Daj pare!”, povikao je Robert Horvat kad je 28. ožujka prošle godine s nožem u ruci upao u jednu sportsku kladionicu u Čakovcu te od blagajnice zatražio da mu preda novac.

Upozorenje

Prestravljena je blagajnica Horvatu, koji je drškom noža lupao po staklenom pultu, tada dala 8.000 kuna iz blagajne, a, kako doznajemo, nesretna je žena nakon ovog razbojništva morala potražiti i psihijatrijsku pomoć.

Nekoliko mjeseci poslije, odnosno 28. studenog, Horvat je na sličan način opljačkao jednu trgovinu u Čakovcu iz koje je odnio 5.600 kuna, a zbog tih mu je kaznenih djela jučer na varaždinskom Županijskom sudu ispočetka počelo i suđenje.

Na sudu se Horvat nije pojavio dobrovoljno, već ga je morala privesti policija, a sutkinja ga je upozorila da će mu, ako se sljedeći put ne odazove, odrediti istražni zatvor. Inače, Horvat je priznao da je opljačkao kladionicu i trgovinu, ali kaže kako nije u ruci imao nož, već odvijač.

Skamenjene

Jučer su kao svjedokinje bile ispitane tri djelatnice kladionice i trgovine koje su bile prisutne u vrijeme pljački.

– Ja nisam vidjela točno što se događalo, no čula sam moju majku koja je bila tamo kako viče da netko krade novac iz blagajne. Bila je tamo još jedna gospođa koja se jednostavno skamenila – kazala je jučer na sudu djelatnica trgovine opljačkane 28. studenog.

Tada je R. Horvat s nožem u ruci ušao u u trgovinu i blagajnici rekao: “Otpri kasu!” Blagajnica je to i učinila te pobjegla u skladište s kolegicom koja je pozvala policiju. Horvata su na videonadzoru gledale kako uzima novac...

Nakon pljački Robert Horvat sve je ispričao svjedoku Tomici Novaku u čijoj kući živi. Kako je T. Novak kazao istražiteljima, Horvat mu je rekao da je opljačkao kladionicu i trgovinu. Kazao mu je i kako misli da će ga policija uloviti jer je u trgovini morao skinuti rukavice pa mu se vidjela tetovaža na ruci.

Suđenje Horvatu nastavlja se 29. siječnja sljedeće godine, kad će svjedočiti Tomica Novak.

Komentara 1

Avatar tigarbbb
tigarbbb
10:35 03.12.2014.

a sad nek viče otpri bajbukanu,pa nek se kiseli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije