Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

S. Mesić: Ugovore između OTP banke i Podravke treba objaviti!

mesić
Goran Stanzl/PIXSELL
08.02.2010.
u 13:56

Mesić je dodao da o tome što se događalo između Mola, OTP banke i Podravke najviše može reći Državno odvjetništvo i vodstvo Podravke.

Ugovore između OTP banke i Podravke treba objaviti kako bi se skinula svaka tajnost i rasvijetlile sve činjenice, rekao je predsjednik Stjepan Mesić dodavši da o tome što se događalo između Mola, OTP banke i Podravke najviše može reći Državno odvjetništvo i vodstvo Podravke.

– Ne mogu se upuštati u konkretan postupak. Ja sam pokrenuo lavinu kada sam rekao da mi Sanader nije izašao u susret kada sam ga tražio da primi upravu Ine. Tri puta sam ga molio da ih primi jer su oni čuli da se Ina prodaje. Na kraju, Ina nije prodana, ali su predana upravljačka prava kompanije - rekao je Mesić i ponovio kako mu je Sanader rekao kako nema potrebe da primi upravu Ine jer je Polančec sve dogovorio.

– Međutim, Polančec nije sam sve to mogao dogovoriti. Jer, na tom je ugovoru morao raditi veliki tim ljudi koji se razumije u energetiku, korporativne djelatnosti, međunarodno privatno i međunarodno javno pravo, privatizaciju, obvezno pravo. Dakle, veliki je tim stručnjaka na tome morao raditi – naglasio je Mesić te dodao kako traži odgovore tko je i kada odlučio da se predaju upravljačka prava Ini, tko je uime Hrvatske u tome pregovarao, tko je dao okvire za pregovore i tko je platio pregovarače.

– Odlazim, a odgovore na ta pitanja nisam dobio – rekao je na kraju Mesić koji je danas u Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice” sudjelovao u obilježavanju Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije.

Ključne riječi

Komentara 38

OB
-obrisani-
15:34 08.02.2010.

Zna li netko tko je Žepe Bevanda.

OB
-obrisani-
10:09 17.02.2010.

treba objaviti tko je ubio vjeku sliška i zašto i treba objaviti da je sliško financirao mesića i kada je tražio protuuslugu mesić ga je sklonio preko svoga psa petrača

OB
-obrisani-
14:56 08.02.2010.

Da, treba sve istražiti od 1945 - 1990 g. Ko je koga, koliko i zašto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije