Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

S. Linić: Investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici i vodoopskrbi

Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može, smatra Linić.
15. svibnja 2012. u 17:37 146 komentara 2 prikaza
slavko linić
Foto: Jurica Galoić/ PIXSELL

Slavko Linić predstavio je ministrima financija EU pretpristupni ekonomski program Hrvatske i, kako je izjavio u Bruxellesu, dobio za njega prolaznu ocjenu.

– Naš je program ekonomske konsolidacije i razvoja manje-više prihvaćen od ministara financija EU. Oni su ga analizirali i dali ocjene koliko smo realni, a koliko nismo – rekao je Linić. Na novinarsko pitanje o razlici između procjene hrvatskog gospodarskog rasta koju je prošli tjedan dala Europska komisija i procjene Vlade, Linić je rekao da Vlada svoju procjenu od 0,8 posto rasta u 2012. temelji na porastu investicija od 7 posto u odnosu na prošlu godinu. Komisija, podsjetimo, predviđa pad hrvatskog BDP-a ove godine za -1,2 posto.

– Analitičarima koji su pratili što se događalo u prošlosti sada je teško vjerovati da možemo učiniti takav porast u investicijama, ali na Vladi je da dokaže da to može. Te investicije očekujemo u HEP-u, Ini, željeznici, vodoopskrbi, dakle svemu onome što Vlada može kontrolirati kroz svoje ministre i na taj način ostvariti – rekao je ministar financija.

U Bruxellesu je komentirao i smanjenje kreditnog rejtinga 26 talijanskih banaka, među kojima i dviju koje posluju u Hrvatskoj.

– To su još uvijek značajni investicijski rejtinzi, daleko pozitivniji nego što je hrvatski rejting koji je na granici investicijskog. Hrvatski štediše u tim bankama mogu mirno spavati – rekao je Linić.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
  • AlanFord:

    Pa ne prodaju se, no to su sve poduzeća koja imaju enormne gubitke. Finska ima 3% vlasništva, no zato sudjeluju sa 10% bdp-a. Dok mi imamo cca 40% u državnom vlasništvu, sa debelim minusom. Trulo sve.

  • delmat:

    S. Linić: Prodajemo HEP, Inu, željeznicu i vodoopskrbu.

  • destroyer 2:

    LEGIONAR 4 - vidiš li ti ovo nepogode i destojer postao hrvat ha ha ha