Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET U Sračincu će urediti tri ulice

S kućnog praga u blato do koljena

01.04.2009.
u 17:33

- Kad kiša padne, tim je dijelom ulice nemoguće proći da se ne zaprlja. Vozači auta baš i nisu uviđavni, jure po lokvama i prskaju nam po ogradi, ulaznim vratima, fasadi, a susjedima čak poprskaju kuću do prozora. Svoja bih ulazna vrata trebala čistiti dan i noć, i bila bi prljava.

Za kišnih dana jezera
Tom ulicom prolaze i kamioni koji prevoze materijal na gradilište u Hrašćici, u kojoj se gradi zgrada. I oni su nanijeli puno štete. Pazimo na to gdje stajemo, ali bez čizama se tuda uopće ne može proći. Jutros kad su curice iz naše ulice išle u školu, stiskale su se uz ogradu i vriskale kad ih je blatnom vodom poprskao auto - kaže Anka Kralj iz Ulice Đure Kuhara, u centru Sračinca.

Napominje da bi što prije trebalo urediti ulicu jer za kišnih dana izgleda poput jezera, a nekima susjedima voda se slijeva u dvorište, u kojem onda imaju blato. I Dražen Kranjčić kaže da treba što prije sanirati ulicu, koja nije prohodna kada padne kiša.

Djeca mokra do koljena
- Teško se probiti kroz tu ulicu za kišnih dana. Moja i druga djeca kada idu u školu, zaprljaju se do koljena. Nemaju se gdje skloniti jer je svuda voda, a ako još naiđe auto, on ih oblije blatnom vodom, i svu im odjeću zaprlja - kaže Jadranka Petričević, koja stanuje u istoj ulici.

Dakako, neugodna je i vožnja biciklom kroz lokve. Mjerodavni u općini znaju kakvo je stanje u toj ulici, pa je i u općinskom proračunu osigurano 1,5 milijuna kuna za uređenje ulice. Osim te ulice uredit će se i ulice Vladimira Nazora i Svetog Antuna. Posao uređenja triju ulica dodijeljen je na natječaju poduzeću Niskogradnja Huđek iz Petrijanca.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije