Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraljević Gudelj

S krivotvorenom diplomom radila tri posla u MUP-u

'17.07.2009., Split - Odrzana je konferencija za novinare u upravi policijske postaje Split povodom sve veceg broja neregistriranih vozila. Marina Kraljevic Gudelj.  Photo: Leonard Nincevic/Vecernji l
'Leonard Nincevic/Vecernji list'
03.08.2013.
u 08:30

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu ime Kraljević Gudelj nije u knjizi diplomiranih, a izgleda da nije položila ni sve ispite

– Ispunila sam sve svoje studijske obveze i uredno sam diplomirala. Tema diplomskog rada bila je "Svadbeni običaji otoka Korčule", a mentor mi je bila profesorica Milana Černelić. Obrana diplomskog rada bila je 16. travnja 1996. Nemam originalni indeks već duplikat jer sam originalni indeks izgubila, no posjedujem originalnu diplomu Filozofskog fakulteta u Zagrebu – kazala je u svojoj obrani Marina Kraljević Gudelj, bivša glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, protiv koje je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu prije desetak dana podiglo optužnicu. Terete je za krivotvorenje isprave i traže godinu dana zatvora.

I dok ona tvrdi da diplomu nije krivotvorila, iz dopisa Filozofskog fakulteta u Zagrebu proizlazi da njezin dosje nije nađen, te da se njezino ime ne nalazi u knjizi diplomiranih. Nadalje, pod rednim brojem diplome 17244/96, što ju je Kraljević Gudelj navodila kao svoju, ime je druge diplomantice. Osim toga, iz duplikata indeksa Kraljević Gudelj proizlazi da nije imala preduvjete za izdavanje diplome, jer nije položila sve ispite. No za Kraljević Gudelj najlošije je to što profesorica Černelić, koju je bivša glasnogovornica navela kao svoju mentoricu, to kategorički niječe, uz tvrdnju da u arhivi Odsjeka za etnologiju, na kojem je Kraljević Gudelj studirala, nije nađen njezin diplomski rad. Zanimljivo je u ovoj priči i da je sve otkriveno tek nakon što je Kraljević Gudelj u studenome 2011. zatražila premještaj iz Splita u Zagreb. Da je diploma krivotvorena otkrilo se tada u Ravnateljstvu policije. Prije toga je s takvom diplomom tri puta raspoređena na različite poslove unutar policije te je s istom tom diplomom 2005. iz Protuobavještajne agencije prešla u MUP. No tada nitko nije uočio ili nije htio uočiti da je diploma koja je priložila u životopisu – krivotvorena.

>> Zbog lažne diplome podignuta optužnica protiv Marine K. Gudelj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije