Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WMF U ROVINJU

S HRT-om bez reklama doći će komercijalni mediji

Dražen Mavrić
Pixsell
25.09.2010.
u 22:38

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić upozorio je da će digitalizacijom programa gledatelji još više vremena provoditi pred televizorima

Ne zabrani li se oglašavanje na javnoj televiziji, propast će neki komercijalni mediji u Hrvatskoj, upozoreno je danas na Weekend Media Festivalu u Rovinju.

– Zabranom oglašavanja na HRT-u pojavili bi se novi komercijalni mediji i razvio bi se medijski pluralizam – kazao je Dražen Mavrić, direktor Nove TV.

Ravnatelj HRT-a Josip Popovac smatra, pak, da je uz pretplatu nužan i novac od oglašavanja kako bi nacionalna televizija ostala javni servis.

Direktor RTS-a Aleksandar Tijanić upozorio je da gledatelji u Srbiji TV program dnevno prate šest do sedam sati, a da će digitalizacijom programa još više vremena provoditi pred televizorima. Tijanić smatra da će to imati opasne društvene i psihološke posljedice na građane.

– Jedna komercijalna televizija prenosi kako neki ljudi spavaju. Dok oni spavaju, cijela Srbija ne spava da bi njih gledala. To nije normalno. Ne znam što će ovdje prije doći, hospitalizacija ili digitalizacija – rekao je Tijanić.

Komentara 47

OB
-obrisani-
09:54 26.09.2010.

zaboli vas,dijelite si plaće od poreznog novca,vama nema što uništit poplava,tuča, pad cijena na burzi itd.itd..zaštićeni ste kao velebitska degenija i lički medvjed zajedno..dok god bude zadnje mrvice državnog vlasništva za prodaju vi cete dobivati plaće i biti servis onoga tko obnaša vlast

Avatar sebastian
sebastian
11:30 26.09.2010.

Ja samo znam da nema niti jedna ustanova koja profitabilno radi,nit Croatia,niti HTV zasto bi oni na racun naroda ubrali pare i trosili ih bez veze, nema u HR sparanja, niti drzava spara niti gleda na izdatke, zasto bi narod onda finacirao te parazite ??????????????

Avatar Ledeni
Ledeni
09:30 26.09.2010.

Josipe, reci ti nama koliko novca godišnje moraš oprati za bagru koja te postavila? Koliko njihovih šoca i rodbine moraš hraniti, a nemaš veze s njima? Koliko godišnje misliš maznuti za sebe, jer nisi ni ti glup da radiš za siću? E kad nam to odgovoriš onda će nam biti lakše izračunati da li si u pravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije