Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'S HNS-om nećemo na izbore, Kovač i Brkić i dalje su članovi HDZ-a'

Andrej Plenković zajedno s timom "Odvažno za Hrvatsku" posjetio Knin i družio se sa stranačkim kolegama
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
16.03.2020.
u 21:05

Na ključnim mjestima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru, kaže Plenković

Premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate izbora u HDZ-u te odluke koje su nakon njih uslijedile.

Naime, Milijan Brkić više neće biti potpredsjednik Sabora, a Miro Kovač predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

– Poruka naših članova i činjenica da je svih 4 kandidata za potpredsjednika izabrano govori o potpori našem smjeru. Logično je da Ante Sanader postane potpredsjednik Sabora. Milijan Brkić i Miro Kovač i dalje su članovi HDZ-a. Na ključnim mjestima moramo imati ljude koji dijele viziju stranke, a ne netkog tko je još jučer govorio da stranka ne ide u dobrom smjeru – rekao je Plenković za Dnevnik Nove TV.

VIDEO Ministar Tomo Medved o izbornom trijumfu Andreja Plenkovića

Na parlamentarne izbore, kaže, HDZ neće ići na istoj listi s HNS-om.

– Sigurno nećemo s HNS-om ići na iste liste. Da nam se ovakva kriza događa u vrijeme prije 10 godina, onda ne bi mogao reći da smo otporniji na vanjske šokove. Hrvatska danas izgleda puno bolje nego prije četiri godine. Bez političke stabilnosti, to jest 76 ruku u Saboru to se ne bi dogodilo – rekao je Plenković.

Apelirao je na građane da sluišaju savjete stručnjaka i ne podliježu panici.

– Nema potrebe za stvaranjem prekomjernih zaliha, namirnica ima dovoljno. Druga vrsta panike je ona financijska. Nije potrebno kupovati eure, Hrvatska je puno otpornija na bilo koju vrstu financijskohg šoka – rekao je.

Andrej Plenković zajedno s timom "Odvažno za Hrvatsku" posjetio Knin i družio se sa stranačkim kolegama
1/9
Ključne riječi

Komentara 40

PE
perica2020
22:46 16.03.2020.

jedi go...a. Nečeš me dva puta prevest žedna preko vode. Vidimo se na izborima.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:31 16.03.2020.

Sa hns-om i manjincima neće na izbore ali će koalirat i sastavljat vladu poslje izbora pa zar to nije napravio na zadnjim parlamentarnim izborima, mene dvaput prevarit neće, iskoristio je par istaknutih hdz-ovaca da bi došao na vlast, onda imim napenalio vritnjak i postavio svoje levičare, ma samo kad se sjetim referenduma, istambulske i marakeške, ende, nikad više.

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
12:19 17.03.2020.

Buuaahhaa Kovač i Brkić i dalje su članovi HDZ-a, ali samo do izbora. Ja fotelju ne dam, Ne dam. Trebaju mi njihove ručice u saboru. Njih naravno na liste staviti neću, nego: Božinovića, Njonju, govornika Bačića, Ninu... Pupiju sam fotelju osigurao kada sam referendume zabranio. A nakon izbora ja više nisam član Hdza. Idem Jaci jer tamo mi je mjesto. Šmrc, ma išao bi ja s Hnsom, ali znam da bi mi donijeli 0.1%, a izgubio bi 10% naivaca koje lažem da sam desni centar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije