Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Vidimo da nije dobro'
Povratak na članak

S faksa odmah pred pacijente – liječnicima se ukida pripravništvo

I studenti i profesori slažu se s tim da je potreban određeni tranzicijski period rada s pacijentima pod mentorstvom, ali nadležni uporno odbijaju mijenjati propise, kaže Kristian Dominik Rudež

Komentari 3

Avatar anlaser
anlaser
10:56 06.11.2018.

Idiotizam. Kad takav mladac sahrani nekoliko pacijenata ili će prolupat ili će postat bezosjećajni nesposobni liječnik! Prvi pacijenti bi im trebali biti ovi što donose ovakve glupe propise i zakone!

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:37 06.11.2018.

jedva čekam na operaciju kod kirurga starog 26 godina, koji prvi put u rukama ima nož... samo se igrajmo i dalje. nekad niste mogli dobiti ovlaštenje za projektiranje i nadzor u građevini ako niste radili nekih 10 godina na takvim stvarima. sad za dvije godine 'rada', tj. kuhanja kava i čišćenja šefove kancelarije, dobijete pečat. a projekte koje ćete izraditi bolje u smeće odmah baciti. bez iskustva nema ničeg kvalitetnog. a vi sad u zdravstvu isto krećete raditi nove gluposti. jedino što trebamo jest početi naplaćivati preglede i lijekove, pa da za lijek morate dati 5 kuna, smanjiti će se upotreba lijekova za 50%. ali kad su besplatni (za njih, sa povlasticama), uzimaju se bez ikakve kontrole, uzimaju, al ne troše.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.