Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavo u sisku

S dva hica ubio ga nakon 20 godina međusobnih obračuna

ubojstvo sisak (1)
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/6
04.05.2013.
u 08:53

Ubijeni je 12 godina bio u zatvoru zbog ubojstava i pokušaja ubojstava, a ranio je prije 20-godina muškarca koji je danas ispalio smrtonosni hitac

Više od 20 godina trajala je njihova burna prošlost prepuna međusobnih obračunavanja, a sve je počelo zbog novca izgubljenog na kocki. Ta njihova prepucavanja danas su došla do usijanja. Marijan Sučec zvani Suljo (56) sjedio je ujutro u kafiću Omega na uglu Starčevićeve i Frankopanske ulice u Sisku. Ivan Božurić (54), redar u diskoteci Dioniz i bivši robijaš, vraćao se sa svoje šihte. Nešto ranije sudjelovao je u još jednoj masovnoj tučnjavi, koje nisu rijetkost u Dionizu. Ispred svog omiljenog kafića Omega, u koji je često navraćao, vidio je Sučecov automobil. Ušao je unutra i, kako smo neslužbeno doznali, odmah počeo vrijeđati Sulju i bacati pepeljare. Sučec je izvukao pištolj i dvama hicima smaknuo Božurića.

Ovo nije prvi put da jedan na drugog povlače oružje. Sučec nosi ožiljke od 1985. kada ga je Božurić ranio iz kubure ili skraćene sačmarice zbog nekih dugova na kocki. Na jednoj je strani bio Božurić, a na drugoj Sučec i Vlado Hodak Deba. Njih dvojica zajedno su iznajmljivali poker aparate te ostale automate za igru po kafićima, a neprijateljstvo s Božurićem traje otkako su mu navodno na kartama uzeli velik novac. Božurić je tada upao u kafić Joker (sada se zove Barun), u istoj ulici, oko 200 metara od Omege, gdje je i sam skončao. Pucao je u Sučeca i teško ga ozlijedio. Božurić ga je pokušao dokrajčiti nožem, no u tome je spriječen. Za taj pokušaj ubojstva Božurić dobiva osam godina zatvora, od čega će odležati šest. Suljo ostaje dosta unakažen po licu od tog napada. Za vrijeme odsluženja te kazne Božurić je upoznao u zatvoru Dobroslava Paragu i postaje njegov zatvorski tjelesni čuvar, učlanjuje se u HSP.

Iz zatvora je izašao pred početak rata, a bavio se kamatarenjem. Policija ga je tada sumnjičila za dizanje nekoliko sisačkih kafića u zrak tih ratnih godina, među njima i poznatog disco kluba Grill.Cijelo je vrijeme Božurić govorio da će kad-tad dokrajčiti Sulju i Debu. Za prvi dio njegova plana vrijeme je došlo 1998. kada je u tadašnjem kafiću Matan ubio Debu. Osuđen je na 12 godina zatvora. Šest mjeseci nakon ubojstva Božurić je navodno dobio 1,5 milijun DEM na lotu, a taj je novac bio oročen na njegovu računu neko vrijeme. Cijelo se vrijeme sumnjalo da novac potječe iz neke pljačke koju je počinio zajedno sa Slavkom Vukašincem, koji guli 30 godina zatvora zbog više ubojstava. Vukašinec je čak Božurića pokušao ubiti šilom u Lepoglavi u zatvorskom restoranu. Zbog toga je Božurić prebačen u drugi zatvor. Za vrijeme boravka u zatvoru novac je potrošen. U to vrijeme, 2003., Ivan Božurić je iz zatvora nazvao Vjeru Solar, majku u vrijeme Domovinskog rata ubijene Ljubice Solar te joj navodno otkrio ime ubojice njezine kćeri. Kada je Državno odvjetništvo to htjelo provjeriti, Božurić je opovrgnuo da je zvao Vjeru Solar, pa tako i da ima spoznaje o tome tko je ubojica. No, moguće je da je njegovim ubojstvom zapravo likvidirana jedina osoba koja je imala ključ za rješavanje 22 godina stare zagonetke, kada je djevojka ubijena snajperskim hicom kroz prozor obiteljske kuće. Smatra se kako je bila slučajna žrtva, dok je prava meta zapravo bio njezin dečko Duško Malović, bivši časnik JNA za kojeg se smatralo da surađuje s KOS-om.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije