Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nenad Livun

'Forumaš sam, ne bih se svrstavao'

Nenad Livun
Foto: SdP
07.07.2014.
u 17:12

Nadam se da neće biti dugoročnih posljedica zbog događanja u našoj stranci i da će se rejting popraviti

Nenad Livun, 28-godišnji diplomirani ekonomist, izabran je za novog predsjednika Foruma mladih SDP-a. Na konvenciji koja se ovog vikenda održala u Topuskom Livun je, kako doznajemo, neznatnim brojem glasova nadvladao protukandidata Gorana Groboteka, kojeg pak prati glas da je imao podršku dosadašnjeg predsjednika Saše Đujića i premijera Milanovića, dok je Livunu već prišivena etiketa – Bernardićeva čovjeka. O izborima, vodstvu stranke i budućim planovima razgovarali smo s mladim SDP-ovcem.

Kako je protekao vaš izbor za predsjednika i jeste li dobili podršku Đujića, kojemu je nakon dvije godine istekao mandat?

Izbor je protekao u miru. Uz 300 delegata od subotnjeg jutra pa sve do ponoći birala su se sva nova tijela Foruma mladih. Bilo je rasprave, naravno, ali nakon što je za mene glasovalo 156 članova, dosadašnji predsjednik čestitao mi je na izboru. Moram odmah reći da je SDP broj jedan među strankama koje daju priliku mladima, a najbolji je primjer i činjenica su bivši članovi i predsjednici Foruma danas saborski zastupnici i ministri.

Koji su vaši prvi planovi i zadaci kao predsjednika Foruma?

U iduće dvije godine želim ojačati Forum mladih SDP-a, vratiti se jačanju stranke u lokalnom segmentu, vratiti se na teren među mlade ljude i svakako pronaći nove članove. Iako je trenutačno osam tisuća članova i iako SDP-u mladi sami prilaze i žele se učlaniti, to je vrlo važno.

Za vas kažu da ste predstavnik protumilanovićevske struje. Kakav je vaš stav prema premijeru i kako mladi članovi stranke gledaju na samo vodstvo?

Svrstava me se uz Davora Bernardića jer dolazim iz Zagreba i jasno je da nam je suradnja na vrlo dobroj razini. Ja se ne bih svrstavao, nisam ni Bernardićev ni ičiji drugi čovjek, član sam Foruma mladih. Zato se više volim zvati forumašem. Jasno je da sam blizak sa svima u zagrebačkoj organizaciji stranke. Što se tiče nekog kolektivnog stava mladih, moram reći da takvog stava nemamo, ali počnete li ispitivati mlađe članove, jasno je da je dio pojedinaca zadovoljan vodstvom stranke, dok drugi nisu. To je normalno. Postoje različita mišljenja i na njih svatko ima pravo. Rejting stranke je loš, jasno je da je stranka podijeljena. Mislite li da za takve rezultate mora biti i odgovornosti?

O rejtingu stranke trebamo raspravljati na tijelima stranke i odboru. Doista se nadam da neće biti dugoročnih posljedica zbog posljednjih događanja unutar naše stranke i kako će se ovaj rejting popraviti i podići. Osobno bi rad većine SDP-ovih ministara ocijenio zadovoljavajućim.

Komentara 3

Avatar franioprvi
franioprvi
17:31 07.07.2014.

U Topuskom , haha

DU
Deleted user
11:46 08.07.2014.

Sanjaj dalje......

KP
karlo.petrik
17:36 07.07.2014.

Nema kaj imas stil bus dalko dogural.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije