Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamenje, boce i eksplozivne naprave

S bakljama kroz grad: Sukob njemačkih neonacista i tisuće antifašista

 Prosvjed u Njemačkoj
Foto: RT screenshot
1/8
21.04.2016.
u 12:20

Skup je organizirao desničarski pokret Thügida koji je blizak s Pegidom, tijekom prosvjeda ozlijeđena su petorica policajaca i uhićena 23 neonacista

Tisuće zagovornika Pokreta europskih patriota protiv islamizacije Zapada (Pegida) jučer se sukobilo s 3000 protuprosvjednika u njemačkom gradu Jena na dan Hitlerova rođendana, javlja RT

Prema informacijama, antifašisti su bacali kamenje i baklje na aktiviste, a policija je pokušala spriječiti incidente. 

Skup je organizirao desničarski pokret Thügida koji je blizak s Pegidom. Viđeno je oko 300 članova Thügide kako s bakljama marširaju kroz grad, uz natpise poput "Sloboda govora počinje gdje politička korektnost završava".

 

U nasilnim sukobima bacalo se kamenje, boce i eksplozivne naprave, a petorica policajaca je ozlijeđeno. 

Incidenti na ulicama prekinuti su pomoću suzavaca i vodenih topova, a uhićena su 23 neonacista. 

Iako su lijeve stranke tražile da se prosvjed otkaže ili barem odgodi za nakon Hitlerova rođendana, demonstracije su ipak dopuštene uz uvjet da se ne slavi nacistički vođa. 

>> Njemačka će testovima inteligencije pronalaziti talentirane izbjeglice

Ključne riječi

Komentara 49

OL
olrajt
12:40 21.04.2016.

.....ovi drugi se nazivaju antifašisti?..... ili ste ih vi krstili u antifašiste?

FI
Fisherman
12:38 21.04.2016.

Nekuzim....clanak pise o pristasama i protivnicima islamizacije europe a autor clanka ubaci rijec antifasisti.Mislim da bi neko morao educirati ove nazovi novinare.

BM
besni.mozic
12:51 21.04.2016.

Nedavno neki njemački list o hrvatima kao fašistima, dokad taj bezobrazluk. Neonacisti svaki drugi mjesec marširaju. Zapade dokad...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije