Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznik jedrenja

S apsolutnim rekordom regata Shining Umago pobjednik 15. Fiumanke

Fiumanka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/9
14.06.2014.
u 17:22

S vremenom od jednog sata i 40 minuta Shining Umago postavio je apsolutni rekord dosadašnjih regata

Krstaš Shining Umago drugu je godinu zaredom osvojio naslov pobjednika Fiumanke, tradicionalne jedriličarske regate koja se 15. put održala u akvatoriju riječke luke i  danas je po dobrom vjetru imala svoju veliku završnicu, uoči sutrašnje proslave riječkog zaštitnika Sv. Vida.  

Sa startne linije regate ispred riječkog lukobrane točno u podne zajedrilo je 170 brodova sa domaćim i inozemnim posadama. Rutu od Rijeke preko Kostrene do Omišlja na Krku i natrag najbrže je savladao krstaš Shining Umago s kormilarom Željkom Perovićem. S vremenom od jednog sata i 40 minuta Shining Umago postavio je apsolutni rekord dosadašnjih regata.

Šarenilo jedara pred Rijekom sa lukobrana i sa obale, ali i sa prozora i balkona, gledali su brojni Riječani i turisti oduševljeni što su jedriličari po dobrom vjetru imali prilike pokazati svoje vještine i umijeće u plovidbi. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je pokrovitelj Fiumanke, regatu je gledao s pratećeg broda, Kraljice mora. Kako je rekao uoči isplovljenja, Fiumanka je priredba velikog značaja za Rijeku, događaj  koji je čini prepoznatljivom i potiče interes domaćih i stranih turista za boravak u Hrvatskoj, posebno na Kvarneru. Čestitao je Riječanima na naporima u razvoju turizma.

Uz današnju "veliku regatu" na Fiumanki je održana i druga Europska medijska regata čiji je pobjednik jedrilica sa posadom HRT-a te Rotary Fiumanka, a na ruti od Malog Lošinja do Rijeke jedrili su brodovi na Liburnijskoj regati.

>> Trasom Parenzane i putevima terana, na okuse Mediterana u Šibenik ili na jedrenje u Rijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije