Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grad daruvar

S 25 tableta namjeravaju uštedjeti 3000 kn po sjednici Gradskog vijeća

Dalibor Rohlik
Michael Palijan
09.09.2014.
u 22:39

Dok vlast smatra da će se time postići uštede, oporba, posebice HDZ, kupnju tablet računala dočekala je na nož

Grad Daruvar je već ranijom odlukom potvrdio da će biti prva lokalna samouprava u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja će papirnate materijale za sjednice Gradskoga vijeća poslati u povijest i uvesti digitalne materijale koje će vijećnici pregledavati na tablet računalima. Proteklih nekoliko mjeseci materijali su i vijećnicima i novinarima doista dostupni putem Interneta, a ovih dana je u Gradsku upravu stiglo 25 tableta za vijećnike, pročelnike, gradonačelnika i njegove zamjenike.

- Uskoro ćemo održati edukaciju za vijećnike kako bi bez problema sudjelovali u prvoj sjednici s tabletima između 15. i 20. rujna-potvrdio je daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik (SDP). Za tablete je izdvojeno 25.000 kuna, a Rohlik smatra da će se već u prvoj godini rada Gradskoga vijeća to ulaganja vratiti. To potkrjepljuje podacima da će se prelaskom s ''papirnatog“ na rad uz pomoć tableta po sjednici uštedjeti oko 3000 kuna, koliko su iznosili troškovi papira, tonera i drugi prisutni kod rada s papirom.

- A zna li se da vijeće godišnje u prosjeku održi 10 sjednica, nije teško izračunati da će se tableti isplatiti već nakon prve godine korištenja - kaže Rohlik. Njegov stav podržava i predsjednik vijeća Vedel Varga (HSU), navodeći da se čak i kasni.

- Ne bi trebalo biti poteškoća u radu jer su i oni stariji vijećnici već donekle informatički pismeni - kaže Varga. No, oporba je ''tabletomaniju“ dočekala na nož. HDZ-ov Bruno Marić s popriličnim sarkazmom.

- S obzirom na sposobnost vlasti bilo bi bolje da umjesto tablet računala počnu piti tablete koje bi im omogućile da donose bolje odluke u korist građana - rekao je Marić. Laburist Vladan Ivković smatra da nije ni vrijeme niti situacija za nove troškove.

- Tableti neće donijeti rješenje svakodnevnih problema. Samim dostavljanjem materijala e-mailom bi se osigurale uštede. Mislim da građani neće blagonaklono gledati na taj luksuz, te da nije bilo potrebe za ulazak u takve troškove - kaže Ivković.

>>Može li tablet doista zamijeniti laptop?

>>Radi štednje na printanju u Lepoglavi kupuju tablet-računala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije