Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lov na rekorde

S 245 obučenih majica osvojio sedmi Guinnessov rekord

kruno
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/5
23.05.2010.
u 00:48

Nakon nešto manje od dva sata Budiselić je na sebi imao do sada najviše obučenih majici ikad.

Krunoslav Budiselić sedmi je put srušio jedan Guinnessov rekord. Ovaj put je oblačio majice - njih čak 245!

Čovjek koji je uvijek u lovu na nove rekorde nakon nešto manje od dva sata na sebi je imao do sada najviše obučenih majici ikad, ukupne težine čak 68 kila, čime je premašio švedskog rekordera koji je prije nekoliko mjeseci obukao sedam majici manje.

- Svake si godine izaberem dva do tri rekorda koje pokušavam oboriti, pa sam tako došao i na ovu ideju - objasnio je Budiselić.

Da oblačenje majica nije tako bezazlena disciplina dokazuje i činjenica da su posljednja dva pokušaja osvajanja rekorda završila debaklom.

- Zbog velikog pritiska na prsni koš došlo je do gušenja pa su pomagači morali rasparati majice kako bi ih oslobodili - događaje je prepričao sportski zaljubljenik koji je za trajanje treninga došao "samo" do 210 obučenih majica.

Prezime Budiselić u Guinnessovoj knjizi zabilježeno je među ostalom i pod disciplinama kao što su: najviše sklekova u minuti, najbrže otvaranje pivskih boca i guranje automobila 24 sata kojeg je oborio zajedno s Mariom Mlinarićem.

- Iz ljubavi prema sportu ulazim u takve izazove iako je ovo više šou rekord - objasnio je svoje motive.

Unatoč tomu što se Kruno nije obogatio rušenjem rekorda kao što je to slučaj sa američkim guinnessovcima, kaže da karijeru ne namjerava završiti ovim pothvatom te najavljuje nove spektakularne izazove.

Za vrijeme priprema koje su trajale nekoliko mjeseci najveći je problem bilo pronalaženje sponzora i šivanje majica od koji je ona najveća, veličine 10-XL-a, više nalikovala na šator nego na odjevni predmet.

Dok su prijašnji rekorderi u disciplini "Najviše obučenih majica odjednom" sjedili, Kruno je novi naslov osvojio stojećki što je bio dodatni izazov.

- Jako sam sretan, no nakon 180. majice nije bilo lako. Velik je bio pritisak na prsa ali sam izdržao i završio stvarno brzo - ponosan je bio Budiselić.

- Još čekamo službenu potvrdu rezultata. Poslali smo sve snimke, slike i izjave svjedoka i za mjesec dana bi trebali dobiti službenu potvrdu o rekordu, no mislim da neće biti nikakvih problema - zaključio je nakon što se oslobodio majici koje su se kasnije prodavale za cijenu od 5 do 10 kuna, a prikupljeni uznos doniran je udruzi za djecu s posebnim potrebama "Hendiping liga".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije