Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod josipdola

S 1,51 promilom golfom pokosio djecu, dječak u kritičnom stanju

'12.01.2013., Krizevci - Biciklist iz Krizevaca star 38 godina poginuo je oko 15 sati na krizanju ulica branitelja Hrvatske i Krunoslava Heruca kad je na njega naletio vozac automobila takodjer Krizev
'Marijan Susenj/PIXSELL'
03.02.2013.
u 10:13

Djeca su bila maskirana i uputila su se susjedima. Najstariji dječak u kritičnom je stanju i prevezen je u KBC Rebro

Troje djece iz Oštarija kraj Ogulina krenulo je maskirano u subotu navečer susjedima na zabavu. No umjesto na zabavi, samo nekoliko minuta kasnije svi su završili u bolnici. Dok su djeca u koloni hodala uz rub glavne ceste koja vodi kroz Oštarije, na njih je u 17.35 golfom naletio 31-godišnjak iz Ogulina. Bio je pijan, a u krvi mu je izmjereno 1,51 promil alkohola. U vrijeme kada se nesreća dogodila već je pala noć, a padao je i gusti snijeg.

– Primijetio sam da je baš sve u toj nesreći bilo bijelo. Bila je to prava mećava u kojoj je vjetar nosio velike pahulje snijega. Vidljivost je bila nikakva. I djeca, iako su se kretala uz sam rub kolnika, bila su odjevena u bijelo, a na njih je naletio vozač bijelog golfa. Najteže ozlijeđenog dječaka vozač je odmah odvezao u bolnicu – ispričao je žitelj Josipdola koji je naišao neposredno nakon događaja.

U nesreći su stradali djevojčica (9) te dvojica dječaka u dobi od 11 i 13 godina. Najstariji dječak, koji je bio najbliže automobilu, najteže je ozlijeđen. Nakon što su djeca primljena u ogulinsku Opću bolnicu, on je hitno prevezen u Zagreb u KBC Rebro. Doznajemo da ima unutarnje ozljede te da je jučer još bio u kritičnom stanju. Mlađi dječak pušten je na kućnu njegu, a najavljeno je da će uskoro iz bolnice izići i djevojčica kojoj je ozlijeđena noga. Djeca nisu rodbinski povezana, već je riječ o susjedima. Što se tiče vozača, njemu slijedi kaznena prijava jer je alkoholiziran skrivio tešku nesreću.

U Našicama na "zebri" automobilom naletio na dvoje pješaka

Dvije su osobe lakše ozlijeđene kada je na njih na "zebri" naletio automobil. Nesreća se dogodila u Našicama u subotu oko 19.45 sati. Muškarac u dobi od 54 te žena od 53 godine prelazili su obilježeni pješački prijelaz u trenutku nesreće, a u njih je udario automobil osječkih registarskih oznaka.

– Protiv vozača će biti podignut optužni prijedlog nadležnom sudu u Našicama – izvijestio je Vlado Krznarić, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Komentara 6

DE
Dex
13:27 03.02.2013.

je da ........ cigarete su po doktorima i inim dr. mr. ofr. najveći uzročnik smrti u ovoj zemlji i svi se svim silama trude kako bi natovarili što više nameta i nalijepili što više zastrašujučih slika na kutije ........ slažem se da su zlo i da kutija treba biti barem 200 kuna pa nek puši tko hoće mo u sferi nacionalnog sporta a taj je trošenje litara i litara alkohola se apsolutno ništa ne poduzima .... na ama baš niti jeddnoj boci alkohola nema nikakvih uputa od dr. mr. ofr. i sličnih o štetnosti alkohola i njegovih učinaka na zdravlje da ne govorimo o opasnostima za okolinu i sličnu ....... u normalnim državama za ovakve stvari se ljude osuđuje za pokušaj ubojstva ili teško ubojstvo pa očekujem i da ovo naše korumpirano sudstvo konačno počne provoditi zakone republike u kojoj žive .........

MA
maximinimax
13:29 03.02.2013.

Nema opravdanja za pijanca ali reflektirajući prsluk i pravilna strana kretanja pješaka spašava im život, tu krivim i roditelje i nastavnike i prometnu policiju.

CH
chemica
15:13 03.02.2013.

Od pijane životinje za volanom te ne može spasiti ni dragi Bog. Kriva su djeca jer nisu imala reflektirajuće prsluke...Kao da bi ih bolesnik vidio. Svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije