Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog omikrona i lošeg punjenja zrakoplova

Ryanair u siječnju značajno srezao broj letova iz Zagreba

Dolazak prvog zrakoplova aviokompanije Ryanair u Zagreb iz Bruxellesa
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
23.12.2021.
u 12:33

Veći broj putnika koji je imao karte za neke od letova u siječnju dobio je obavijest od Ryanaira da je njihov let otkazan

Irski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair srezao je brojne letova  na cijeloj svojoj mreži u siječnju 2022. pa tako i na linijama za Zagreb. U toj aviokompaniji taj svoj potez pravdaju Omikron sojem Covida-19. Ryanair će u tekućoj fiskalnoj godini zabilježiti između 250 i 450 milijuna EUR gubitka. Prema podacima portala zamaero.com Ryanair iz Zagreba na tri tjedna u siječnju 2022. će obustaviti letove za Baden-Baden, Basel, Charleroi , Hahn , Malmö, Manchester, Memminge, Napulj, Oslo, Podgorica, Sofija i Weeze. 

 Normalno će se nastaviti operirati linije iz Zagreba za Beauvais (Pariz), Bergamo (za koji će smanjit na dva leta tjedno), Dortmund, Dublin, Eindhoven, Gothenburg, London Stansted (smanjit će se na leta tjedno do 28.siječnja.), Malagu, Maltu, Paphos (smanjit će se na jedna let do 4.veljače), Rim i Solun. 

Zrakoplovni analitičar i vlasnik zamaaero.com-a Alene Šćuric ističe da Ryanair je u siječnju srezao broj svojih letova i u regiji te da su to učinile i brojne druge aviokompanije i to još drastičnije poput Wizz Aira, Eurowingsa ili Lufthanse.  Za Šćurica je to logičan potez s obzirom na razvoj pandemije kao i na to da je u siječnju inače loše punjenje zrakoplova. Ryanair prije Covida, ističe, nije toliko rezao letove kad je imao loše punjenje. On smatra da bi rezanja Ryanairovih letova moglo biti i u veljači, ali to toliko kao sada.

Komentara 4

ZJ
Zjako
11:23 23.12.2021.

U Zagrebu nema ništa osim ruševina i zapišanih haustora. Gastronomija na pizzi i kiselim kobasicama. Koga da voze,...

ZG
Zeljko Grabar
11:36 23.12.2021.

Sa ovom kompanijom samo smo si spustili ugled jedne prekrasne destinacije i grada u koji ce svaki imalo normalan putnik platiti radje 235 povratnu kartu HEL-ZAG-HEL nego pokusati pristedjeti nekoliko eura za nesiguran red letenja, los ili nikakav service koji je karakteristcan za ovu niskotarifnu kompaniju. A gradski hoteli i svi oni koji imaju vise od tri zvijezdice upravo ce se rasplakati za putnicima koji dolaze sa tom kompanijom, jer su im ruksaci sa kojima putuju puni eura koje zele potrositi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije