Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene karte već od 19,99 eura

Ryanair objavljuje detalje dolaska u Zagreb: Ovo je 12 europskih gradova za koje otvaraju rute

Ryanair
Foto: REUTERS
1/5
30.03.2021.
u 11:28

Letovi za glavni grad Belgije kreću od lipnja, a za ostale gradove od rujna. Karte iz Zagreba prodaju se već od 19,99 eura u jednom smjeru.

Najveći europski niskobudžetni avioprijevoznik Ryanair objavio je da će Zračnu luku Franjo Tuđman povezati s 12 europskih gradova – Bruxellesom, Parizom, Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Milanom, Podgoricom, Rimom, Oslom, Göteborgom i Londonom.

 

Letovi za glavni grada Belgije kreću od lipnja, a za ostale gradove od rujna. Karte iz Zagreba prodaju se već od 19,99 eura u jednom smjeru. Osim Zagreba, Ryanair će u Hrvatskoj imati još bazu u Zadru. U Zagrebu će pak operirati tijekom cijele godine, a bazu će činiti dva zrakoplova. Na virtualnoj konferenciji za novinare čelnici Ryanaira pohvalili su se da imaju najjeftinije karte od svih niskobudžetnih avioprijevoznika u Europi pa su tako naveli da je prosječna cijena karte EasyJeta 59 eura, a što je 59 posto više od prosječnog iznosa karte na letovima Ryanaira. Irska aviokompanija ima 81 bazu i leti na 240 aerodroma.

Foto: FIBA/Screenshot

 

Za otvaranje baza u Zagrebu, naveli su da je to investicija od 200 milijuna eura, za početak će imati na 12 linija 36 tjednih letova. Otvorit će usto 60 radnih mjesta za lokalno stanovništvo. Osim Zagreba i Zadra, Ryanair leti i za Dubrovnik, Pulu i Split, a sve je to ukupno ulaganje od 400 milijuna eura. Pri tome na jadranske aerodrome Ryanair leti samo ljeti, dok će u Zagreb letjeti tijekom cijele godine.

Eddie Wilson, predsjednik Uprave Ryanaira, poručio je da će dolazak najveće europske niskobudžetne aviokompanije transformirati Zagreb jer ljudi žele putovati sa što manjim troškovima kako bi imali više za trošenje na destinaciji.

 – Transformirat ćemo turizam kad prođe pandemija, kad učinimo ono što radimo i na drugim destinacijama – uspostavimo povezanost, prodajemo jeftine zrakoplovne karte i dovedemo goste koji mnogo troše. Ovo je dobra vijest za putnike, a loša za prihode avioprijevoznika – naglasio je Wilson.

Kazao je da zasad nemaju interes i za domaće letove i da konkurencija na linijama uvijek dobro dođe za putnike, ali i za aviokompanije. Inače, od 12 linija koje pokreće Ryanair iz Zagreba, na njih osam već leti Croatia Airlines, a na nekima i druge aviokompanije poput Air Francea u Pariz.

U znak proslave, Ryanair je pokrenuo prodaju sjedala po cijeni od samo 151 kune za putovanja do kraja ožujka 2022. godine, a moraju se rezervirati do četvrtka, 1. travnja u ponoć na web stranici www.ryanair.com.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar EtTore
EtTore
15:01 30.03.2021.

Sa njima NIKAD a mozda ni tad!

Avatar Payback
Payback
14:26 30.03.2021.

dugo dam cekao na to, konacno!!!

DU
Deleted user
17:30 03.04.2021.

Najgora kompanija ikad i skuplji su od drugih a letis na lijeve aerodrome koji su po 100 km i vise od grada. Ako ne napravis checkin na vrijeme po njihovim pravilima ode 100eur, dodani kofer 11eur po kili, pogledajte malo bolje cjenik i osam ako ne putujete u jednoj obleki sa možda dodatnim gaćama nisu jeftiniji nego skuplji, i ne zaboravite trošak i maltretiranje od nekog lijevog aerodroma što traje satima i košta poprilično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije