Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesebično pomaže

Ružica Bobovečki - volonterka godine u Slavonskom Brodu

ruzica bobovecki
Vedran Balen/VLM
01.01.2013.
u 15:21

Ovo vrijedno priznanje dobila je zahvaljujući predanosti kojom vodi edukativne radionice "Regočevci" u Gradskoj knjižnici, kojima se doprinosi kvalitetnijem životu osoba s mentalnom retardacijom

Brođanka Ružica Bobovečki ovih je dana proglašena volonterkom godine u izboru gradskog Povjerenstva za osobe s invaliditetom. Ovo vrijedno priznanje dobila je zahvaljujući predanosti kojom vodi edukativne radionice \"Regočevci\" u Gradskoj knjižnici, kojima se doprinosi kvalitetnijem životu osoba s mentalnom retardacijom.

Riječ je o radionicama kojima se razvijaju komunikacijske vještine te pomaže u njihovoj socijalizaciji, razvoju samopouzdanja i prihvaćanju različitosti u društvu. - Ideja je bila da pokrenemo radionicu u koju će dolaziti odrasle osobe s posebnim potrebama koje imaju volje, želje i motivacije da nešto nauče. Prihvatila sam posao objeručke, jer sam oduvijek željela raditi s tim osobama. Osim toga, ja sam po struci prvenstveno defektolog, pa tek onda diplomirana knjižničarka, tako da se vjerojatno ta moja prva ljubav ispoljila u tom poslu – kaže Ružica.

S obzirom da je riječ o ljudima koji u svom klubu Regoč te drugim udrugama i ustanovama već imaju različite radne aktivnosti, Ružica im je u knjižnici odlučila ponuditi jedan sadržaj koji je posve drugačiji od drugih. Na početku radionice uvijek bi im prepričala neku priču koja je jasna, razumljiva i prihvatila njihovu mentalnom sklopu. Uslijedio bi razgovor o priči, a zatim bi im podijelila i tematske radne zadatke koji su bitni za usvajanje nekih novih pojmova i emocija i koji se često rješavaju kroz natjecateljske igre. Takav način rada svidio se korisnicima, pa stoga ne čudi da radionice traju već pune četiri godine. - Nagradu Povjerenstva za invalide ni u snu nisam očekivala i neizmjerno sam sretna što je netko prepoznao moj rad. Osobe s mentalnom retardacijom veoma su draga i topla bića. To su ljudi koji svakome žele dobro i koji iznad svega vole naučiti nešto novo. Za ove su nagradu velikim dijelom zaslužni i oni – završila je Ružica Bobovečki. Pored Ružice, nagrade za volonterke godine dodijeljene su i Anki Orešković te Ivani Pišonić.

>>Slovak Borka Vukovarce podučava engleski, mađarski i slovački

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije