Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saborska zastupnica HSP-a koja je prva prozvala korčulanskog dilera:

Ruža Tomašić: Na Korčuli ima još dilera

hrv-tomasic-txt.jpg
import
18.01.2007.
u 18:37

Drago mi je da je konačno uhićen Jakša Cvitanović Cvik i želim vjerovati da je policija proteklih mjeseci znala gdje se on nalazi. Nadam se da je bio pod operativnim nadzorom i da nije uhićen samo zato što su željeli, prateći njega, doći do još nekih dilera u Dalmaciji izjavila je, ne bez zadovoljstva, za Večernjak zamjenica predsjednika HSP-a i saborska zastupnica Ruža Tomašić koja je prva javno progovorila o pošasti droge na Korčuli i prozvala Cvika kao glavnog dilera.

Nakon toga bila je izložena i prijetnjama, ali joj nije žao, kaže, što je reagirala i odazvala se apelima roditelja. Smatra da je to bila njezina građanska i saborska dužnost. Dodaje da bi bilo žalosno da je do uhićenja došlo slučajno jer bi to značilo da je naša policija nesposobna, a u to ona, kaže, ne želi vjerovati, unatoč tome što sve upućuje na to da se Cvik uspješno prerušio i pustio bradu te da je očito bio nedostupan policiji do dana uhićenja.

No, njegovim uhićenjem nije sve riješeno na Korčuli, tvrdi hrabra HSP-ova zastupnica i dodaje da na otoku ima još dilera, možda ne Cvikova kalibra, ali nastavili su s dobro uhodanim poslom. Pozvala je roditelje i udruge da pomognu djeci ovisnicima da pođu na liječenje. Objašnjava da se ovisnici mogu samo zaliječiti, ali ne i izliječiti, no društvo mora sve učiniti da tom zlu stane nakraj jer nije samo cilj uhititi dilere nego treba poraditi na smanjenju broja ovisnika. Ako se Korčula i cijela Hrvatska ne očiste od droge, ta će djeca ponovno naći put do heroina tvrdi Ruža Tomašić.

Naša akcija na Korčuli pokazala je da se ovom problemu može stati nakraj, ali je potrebna koordinirana akcija. Bojim se da je Korčula samo mali otok u moru problema. Cijela je Hrvatska Korčula u smislu raširenosti droge među mladim ljudima zaključuje Tomašićeva.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije