Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za "lajkove"

Ruža Tomašić na Fejsu kuha, Lesar peče rakiju

ruža tomašić
Foto: Facebook
1/4
21.08.2015.
u 19:32

Objavljuju privatne fotografije, a trend su, kaže Macan, i tzv. fan stranice

Nije se samo predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim mrežama pohvalila radovima u kući. I bivši šef laburista Dragutin Lesar, za godišnji je polagao laminat.

Lesar je već veteran na Facebooku, pa su njegovi prijatelji, a ima ih 4998, mogli vidjeti i voćnjak u koji mu znaju zalutati kornjače, a otkrio je i to da peče rakiju viljamovku. EU zastupnica Ruža Tomašić, pak, objavila je neki dan fotku s potpisom: "Ovako to izgleda kad četiri sestre i nevjesta kuhaju blagdansku večeru. Što mislite, hoće li biti jestiva?"

Verbalni dueli

Na društvenim mrežama političari više ne objavljuju samo šture komentare dnevnopolitičkih događanja i poveznice na članke o sebi (pozitivne, naravno) nego i privatne fotografije, odgovaraju na pitanja prijatelja i sljedbenika, a ulaze i u verbalne duele, poput ministra Ranka Ostojića koji se prepucavao s HTV-ovom urednicom Majom Sever ili Gordana Marasa koji "Fejsom u fejs" zna odbrusiti K. Grabar-Kitarović.

Politička arena širi se i virtualno. Stručnjak za PR i komunikaciju Krešimir Macan ističe da će političari morati sve više pažnje posvećivati društvenim mrežama.

– Trend je da imate tzv. fan stranicu, poput glumaca ili pjevača. Praktična je jer njome mogu upravljati i timovi zaduženi za to. Osobni profili su ograničeni na vrijeme koje političar ima da bi se njima bavio – kaže Macan. Desni političari, dodaje, koji inače nisu skloni prevelikoj transparentnosti, još izbjegavaju Facebook jer će uz objavu svojih poruka zasigurno dobiti i puno upita, a neće svi biti pozitivni.

– I Karamarko i Milanović zanemaruju tu komunikaciju, što je možda i u redu jer su i inače prilično zatvoreni. Predsjednički izbori bili su prekretnica u korištenju društvenih mreža u politici, pa je očekivati da će se slično ponoviti i za parlamentarne – smatra Macan.

Vladari Twittera

Ana Pejić-Riha, koja se bavi marketingom i komunikacijom na društvenim mrežama, ističe da svijest o njihovoj važnosti vrtoglavo raste. – Većina političara još ne vidi prednost Twittera, no odlično ih koriste bivša premijerka Jadranka Kosor i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel – zaključuje.

>>Grabar-Kitarović: Volim raditi pa mi tako, ni danas, "zasukati rukave" i oličiti stan nije ispod časti

>>Kolinda Grabar-Kitarović 'fotkala' se s Đokovićem: 'Sportski pozdrav iz Umaga'

Komentara 3

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:12 22.08.2015.

Ruža Tomašić na Fejsu kuha, Lesar peče rakiju a nevini vitez Ante lovi ribu jer u posjet dolazi nekadašnji haški robijaški prijatelj Veselin Šljivančanin u zavičajskim milijejima poznatiji kao smrtni neprijatelj sa kojim se izljubiš na odlazku sa robije.

LA
LANA555
19:48 21.08.2015.

A sta njoj fali ? Ja mislila da doma cisti kuha pere prozore itd.A ona rakiju pravi .Svasta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije