Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ruža Tomašić na Fejsu kuha, Lesar peče rakiju

Objavljuju privatne fotografije, a trend su, kaže Macan, i tzv. fan stranice
21. kolovoza 2015. u 19:32 3 komentara 1504 prikaza
ruža tomašić
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/4

Nije se samo predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na društvenim mrežama pohvalila radovima u kući. I bivši šef laburista Dragutin Lesar, za godišnji je polagao laminat.

Lesar je već veteran na Facebooku, pa su njegovi prijatelji, a ima ih 4998, mogli vidjeti i voćnjak u koji mu znaju zalutati kornjače, a otkrio je i to da peče rakiju viljamovku. EU zastupnica Ruža Tomašić, pak, objavila je neki dan fotku s potpisom: "Ovako to izgleda kad četiri sestre i nevjesta kuhaju blagdansku večeru. Što mislite, hoće li biti jestiva?"

Verbalni dueli

Na društvenim mrežama političari više ne objavljuju samo šture komentare dnevnopolitičkih događanja i poveznice na članke o sebi (pozitivne, naravno) nego i privatne fotografije, odgovaraju na pitanja prijatelja i sljedbenika, a ulaze i u verbalne duele, poput ministra Ranka Ostojića koji se prepucavao s HTV-ovom urednicom Majom Sever ili Gordana Marasa koji "Fejsom u fejs" zna odbrusiti K. Grabar-Kitarović.

Politička arena širi se i virtualno. Stručnjak za PR i komunikaciju Krešimir Macan ističe da će političari morati sve više pažnje posvećivati društvenim mrežama.

– Trend je da imate tzv. fan stranicu, poput glumaca ili pjevača. Praktična je jer njome mogu upravljati i timovi zaduženi za to. Osobni profili su ograničeni na vrijeme koje političar ima da bi se njima bavio – kaže Macan. Desni političari, dodaje, koji inače nisu skloni prevelikoj transparentnosti, još izbjegavaju Facebook jer će uz objavu svojih poruka zasigurno dobiti i puno upita, a neće svi biti pozitivni.

– I Karamarko i Milanović zanemaruju tu komunikaciju, što je možda i u redu jer su i inače prilično zatvoreni. Predsjednički izbori bili su prekretnica u korištenju društvenih mreža u politici, pa je očekivati da će se slično ponoviti i za parlamentarne – smatra Macan.

Vladari Twittera

Ana Pejić-Riha, koja se bavi marketingom i komunikacijom na društvenim mrežama, ističe da svijest o njihovoj važnosti vrtoglavo raste. – Većina političara još ne vidi prednost Twittera, no odlično ih koriste bivša premijerka Jadranka Kosor i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel – zaključuje.

>>Grabar-Kitarović: Volim raditi pa mi tako, ni danas, "zasukati rukave" i oličiti stan nije ispod časti

>>Kolinda Grabar-Kitarović 'fotkala' se s Đokovićem: 'Sportski pozdrav iz Umaga'

f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
    Pravi Hrvat na kvadrat:

    Ruža Tomašić na Fejsu kuha, Lesar peče rakiju a nevini vitez Ante lovi ribu jer u posjet dolazi nekadašnji haški robijaški prijatelj Veselin Šljivančanin u zavičajskim milijejima poznatiji kao smrtni neprijatelj sa kojim se izljubiš na odlazku sa robije.

  • LANA555:

    A sta njoj fali ? Ja mislila da doma cisti kuha pere prozore itd.A ona rakiju pravi .Svasta.