Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Supruga iz pakla'

Ruža Šimunković: Namjestili su mi, ja ne ubijam ljude

Ruža Šimunković
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.09.2014.
u 13:45

Duševno stanje – 
Prema vještacima, optužena ima disocijalni poremećaj

– Suprug me volio i bio je sretan uvijek kad me vidio, no njegov brat huškao ga je protiv mene i zato je poslije izmislio priču da se ne sjeća da smo vjenčani i sve ostalo – kazala je u ponedjeljak iznoseći svoju obranu na Županijskom sudu u Varaždinu Ruža Šimunković iz Zasadbrega.

Nju se tereti da je krajem ljeta 2012. više ljudi nagovarala da ubiju njezina supruga, vojnog invalida Antu Marjanovića (54) iz Varaždina.

Nudila 500 eura

Podsjetimo, nesretni je Marjanović doznao da ima suprugu tek kada je R. Šimunković počelo suđenje zbog toga što ga je pokušala ubiti. Policiji ju je prijavio Zoran Oršoš nakon što je doznao da, osim njega, Ruža vrbuje i druge da smaknu Antu i zato nudi 500 eura. R. Šimunković pak tvrdi da je nevina i kako je cijela priča “urota” protiv nje koja je počela zbog šume koju nije željela prepisati stanovitom Antunu Novaku, što je ponovila u svojoj obrani.

– On mi je kazao da će mi namjestiti i da ću biti deset godina u zatvoru. Ali od svega toga nema ništa jer ja nisam takva osoba da bih ubijala ljude, ja sam osoba za ljude – kazala je R. Šimunković, na što joj je sutkinja Božica Mišak predočila kako protiv nje nisu svjedočili “samo” njezin suprug i Antun Novak, nego i Zoran Oršuš, ali i Mato Strahija te Ivan Trupković.

Vještak psihijatar Nenad Horvat je kazao da R. Šimunković nije duševno bolesna, ali ima narcistički i disocijalni poremećaj osobnosti.

Već osuđivana

Inače, R. Šimunković već je jednom pravomoćno osuđena zbog zločina iz koristoljublja, a protiv nje je tijekom suđenja podnesena još jedna optužnica zbog pokušaja teškog ubojstva.

U Sloveniji je kamenom pokušala zatući Tihomila Buterinu kojeg je našla putem oglasnika predstavivši mu se kao vidovnjakinja. Tužiteljstvo traži zatvorsku kaznu, a presuda će “supruzi iz pakla” biti objavljena u petak u 13 sati.

>>Vještaci o Ruži: Ima narcistička 
i psihopatska obilježja ličnosti

>>'Crna Ruža' ubojici nudila 500 eura, a sada tvrdi: Namjestili su mi

Komentara 10

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:06 10.09.2014.

Mučno mi je kad gledam vijence i svijeće svake obljetnice, jer oni koji o mojim pobijenim suborcima sada pričaju herojske priče, kumovali su njihovoj smrti. Ti dečki su prije odlaska na teren dobili samo uniforme, ali ne i oružje. Priče kako su tamo otišli borbenim vozilom i dobro naoružani su lažne. Ja sam ih otpratio, otišli su autobusom Čazmatransa, naoružani samo lovačkim oružjem. Pitao sam pokojnog Maria Posarića "pa, čovječe, gdje ti je oružje?" Kazao mi je da je uzeo očev vojni karabin... Markić Tadija ponio je pun ruksag bombi "fitiljača"... S tim u borbu? Naročito me boli to što su prije akcije odvedeni u hotel Central na ručak. Nahranili su ih, pa poslali u sigurnu smrt - doznajemo od Stojkovića koji tvrdi da njegovi suborci nisu upali u četničku klopku: - Ni slučajno. Pobijeni su modernim oružjem koju je tada imala JNA, dakle, oni su ih pobili. Sve je dio plana... U to vrijeme, vrhovni zapovijednik JNA bio je Stipe Mesić koji je sjedio na dvije stolice. On je to morao i mogao spriječiti. Ali, ne krivim samo njega – objašnjava Stojković i iznosi teške optužbe:

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:16 10.09.2014.

TEŠKE OPTUŽBE: 'Pobijeni branitelji iz Kusonja su izdani... Nahranili su ih i nenaoružane poslali u smrt, a ja znam tko je to učinio!

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
14:04 10.09.2014.

Lista poginulih je lažna. Poginulo je 18, a ne 20 branitelja. Dvojica koja su preživjela su rođaci, Luka i Stipo Pranjić. Oni su se nakon masakra izgubili i nitko ih nije vidio sve do pada vojarne u Bjelovaru. To je zato jer su bili u milosti svojih zapovijednika i nadređenih, sve redom bivših Titovih učenika. Znam da ih je spasio Mile Ćuk, bivši načelnik SZUP-a koji je već '92. postao general za kojeg se zna da je "koketirao" sa JNA i KOS-om. On je šogor preživjelog Stipe Pranjića. Gore spomenute Stjepana Budinskog te Stjepana Ivanića također, smatram vrlo odgovornim za slanje tih, gotovo nenaoružanih ljudi, u smrt. Želim naglasiti kako su umjesto ove dvojice preživjelih, podmetnuta i sahranjena dva leša potuno nepoznatih ljudi. Općenito gledano, Kusonje se nisu trebale dogoditi, jer u njima ni prije, ali ni poslije tog pokolja nije bilo ratnih djelovanja. Ta njihova jedinica najnormalnije je prošla kroz okupirani Pakrac i nitko ih nije dirao. A onda su došli u Kusonje gdje su ih čekali u svojevrsnom tunelu, s lijeve i desne strane su brda... Opkolili su ih sa svih strana, satjerali u tu kuću i pobili ih. Klasična "sačekuša". Priče o velikom otporu naših dečki su samo priče... Nisu se imali s čim boriti... Pobili su ih kao glinene golubove. Želim i da javnost zna kako sam iste večeri okupio ljude u želji da odemo do mjesta krvoprolića, međutim, Budinski mi je slagao da je tamo poslao specijalce iz Lučkog! I sami znate, pronađeni su u grobnici nakon četiri mjeseca... Zbog ove izdaje koju godinama pokušavam objelodaniti stalno sam u nevolji i napadaju me sa svih strana. Čak me i preživjeli Pranjić pokušao ubiti pištoljem, policija zna sve o tome. Sve je bio plan ratnih mešetara, bilo im je samo do izazivanja kaosa i uzimanja ratnog plijena. Mi, koji u tome nismo sudjelovali, već godinama smo meta – podijelio je s nama Stojković koji na datum obljetnice masakra u Kusonjama, uz tugovanje za svojim suborcima, slavi svoj novi rođendan i koji se, kako kaže, ne miri s činjenicom da nije jedini upoznat s detaljima ove tragične, ratne priče:

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije