Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"ŽELIMO ISTINU"

Ruskog predsjednika u Varšavi dočekali žestoki prosvjedi

med
AFP
06.12.2010.
u 14:29

Demonstranti aludiraju na nezavršenu istragu o padu poljskog predsjedničkog zrakoplova kod ruskog Smolenska u travnju ove godine

Nakon osam godina predsjednik Ruske Federacije stigao je u prvi službeni posjet Poljskoj. Dok je trajala služena ceremonija dobrodošlice u dvorištu predsjedničke palače u Varšavi, na ulici su se čuli povici prosvjednika: „Želimo istinu“. Demonstracije protiv posjeta ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva Poljskoj organizirale su udruge koje žele skrenuti pozornost na još nezavršenu istragu o padu poljskog predsjedničkog zrakoplova kod ruskog Smolenska u travnju ove godine.

Demonstracije nazvane „Za Europu slobodnih naroda“ i „Ne ruskom imperijalizmu“ najavljene su i u drugim većim gradovima pred ruskim konzulatima. Jedna poljska udruga pozvala je Poljake da se u ponedjeljak u znak solidarnosti sa žrtvama ruske službe sigurnosti, novinarima i borcima za ljudska prava te  demokratsku i slobodnu Rusiju odazovu prosvjedima. Dok službena Varšava i Kremlj vide Medvedevljev posjet kao odlučujući korak naprijed u poboljšanju krhkih i napetih odnosa dva susjeda, konzervativna oporba na čelu s Jaroslawom Kaczynskim i dio komentatora traže od poljskih vlasti i Rusije više transparentnosti u vođenju istrage pada zrakoplova u kojem je poginuo poljski predsjednik te brojni politički i vojni čelnici. Osim istrage, tema razgovora ruskog predsjednika s poljskim kolegom Bronislawom Komorowskim i premijerom Donaldom Tuskom bit će i pitanje „potpunog razjašnjavanja“ pitanja tragedije u Katinu prije 60 godina kad su čelnici Sovjetskog Saveza naredili i izvršili istrebljenje 22 tisuće poljskih časnika. Građanska platforma, vladajuća stranka u Poljskoj, najavila je razgovore o poboljšanju gospodarske suradnje s Rusijom.

Ruski predsjednik u intervjuu za poljski tjednik „Wprost“ najavio je da želi objavljivanje izvješća istrage o tragediji poljskog predsjedničkog zrakoplova te je ponovno politički osudio pokolj u Katinu otprije 60 godina. Njegov poljski kolega Komorowski ocijenio je  da se „povijest ne može izbrisati, ali se može s njome živjeti u duhu istine“.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
Stockholm
15:08 06.12.2010.

Mogu oni naravno protestirati koliko hoce, ali izgleda, da su Poljaci sami krivi za nesrecu. Neki glupi general je zahtjevao od pilota, da ipak pristane. I pilot je slusao glupog generala. Sjecam se vica iz stare jugoslavije, kad je u zrakoplovnoj nesreci umro Djemal Bijedic. Zadnje rijeci iz crne kutije: \"Daj da i ja malo vozim!\"

OB
-obrisani-
10:02 07.12.2010.

OSVRT DINKA PERICE: Povezanost nekreditnog novca sa ubojstvima Kennedya i Kaczynskog . Postoji li poveznica između ubojstva J.F.Kennedya i stradanja poljskog političkog vrha? U čemu je tajna ovako dobrog odolijevanja nesmiljenim recesijskim pritiscima u Hrvata? Što je pravi uzrok osobnognog bogatstva Hrvata izraženih kroz posjedovanje nekretnina u svom vlasništvu? Zašto Kina, svjetskoj recesiji unatoč ostvaruje visoke stope gospodarskog rasta? Kako je Hitler u manje od sedam godina stvorio moćni ratni i gospodarski stroj? Kako je Luka Raić podigao Dukat, a kako je Todorić stvorio Agrokor? Iako su pitanja naizgled nepovezana i naizgled nabacana zbrda-zdola, odgovor na njih je ono što ih povezuje. Odgovor od kojeg strepe svjetski moćnici, radi kojega ne prezaju od ubojstava predsjednika, ni premijera ma kako moćnih država. Riječ je o - držite se za stolicu - o nekreditnom novcu! Razočarani? Onda ću proširiti odgovor - riječ je o poklonjenom novcu! Kakav je to novac, tko to još poklanja novac??? Idemo redom. J.F.Kennedy: Kennedy je potpisao Izvršnu Naredbu broj 11110, na temelju koje je odštampao 4.292.893.815 dolara sa natpisom \"UNITED STATES NOTE\", umjesto \"FEDERAL RESERVE NOTE\". Na taj je način htio praktički izbrisati javni dug koji je nastao zbog novca kojeg Privatna Centralna Banka - Federal Reserve izdaje iz ničega, a posuđuje ga državi uz kamate. FED je dakle privatna banka osnovana 1913-e u vlasništvu: -Rothschild Banks of London and Berlin (Rothschild) - Lazard Brothers Bank of Paris - Israel Moses Sieff Banks of Italy - Warburg Bank of Hamburg, Germany and Amsterdam - Kuhn Loeb Bank of New York - Lehman Brothers Bank of New York - Goldman Sachs Bank of New York - Chase Manhattan Bank of New York (Rockefeller) Ubrzo nakon toga je ubijen, a novčanice povučene iz opticaja. Važno je napomenuti kako Akt o Federalnim rezervama ima rok trajanja od sto godina i da istječe za kratko vrijeme. Možda i u toj činjenici treba tražiti povode narasloj nervozi NWO-ida. Ubojstvom Kennedya, lihvari su spriječili stvaranje nekreditnog novca.

OB
-obrisani-
10:06 07.12.2010.

Udruge koje su organizirale doček\"topli doček\" Rusima,u pravilu su one koje stoje iza Šoroševeog kišobrana.Rusi su napravili strašan genocid u Katynskoj šumi, i ugnjetavali Poljake 45 godina,ali za smrt polhjskog političkog vrha prošle godine u Rusiji,krivi su cionisti,a za to postoje debeli razlozi.Naime ,Poljska se pod vodstvom tog vodstva nije ukalpala u kamatarsku shemu cionista te je pokazivala odveć veliku želju da bude samostalnosta od tih prokletih lihvara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije