Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15 brodova

Rusko Ministarstvo obrane: Naši ratni brodovi spremni su isploviti u Baltičko more

Ruska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
06.04.2015.
u 16:43

"Brodovi Baltičke flote izvršavat će zadatke kao što su obrana od napada brodova i protuzračna obrana, kao i čišćenje mina u moru", izvijetio je Odjel za odnose s javnošću.

Odjel za odnose s javnošću Zapadnog vojnog okruga ruskog Ministarstva obrane izvijestio je da su ratni brodovi ruske Baltičke flote spremni za isplovljavanje na otvoreno more kako bi izveli vojne vježbe, piše Sputnik.

"Brodovi Baltičke flote izvršavat će zadatke kao što su obrana od napada brodova i protuzračna obrana, kao i čišćenje mina u moru", izvijestio je Odjel za odnose s javnošću.

15 ratnih brodova i pratećih plovila

U vježbama bi ukupno trebalo sudjelovati 15 ratnih brodova i pratećih plovila. Prošlog mjeseca u vojnoj vježbi je sudjelovalo više od 20 brodova ruske Baltičke flote.

Rusko Ministarstvo obrane ranije je izvijestilo da u 2015. godini planira izvesti više od 4 tisuće vojnih vježbi.

>>Rusija pozvala srpske vojnike da promarširaju Crvenim trgom

>>Rusija jača protuzračnu obranu zbog famoznog američkog PGS-a

Komentara 32

PL
plotto
18:19 06.04.2015.

Dajte,Rusi uopće nemaju mornaricu.To su sve makete.Tako su i u Siriji prošle godine poslali oko 20 maketa brodova i Ameri i Englezi se prepali i zbrisali. Kakav dobar štos.Nitko ne radi bolje makete brodova od Rusa.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:00 06.04.2015.

Brodovi Balticke flote su spremni isploviti na Balticko more? Hmmm...zasto se flota zove Balticka, mozda zato sto se nalazi na Baltiku? Brodovi sluze za plovljenje? Frapantno, sto ce covjek sve ovdje na VL nauciti. Tko bi to mogao pretpostaviti da brodovi Balticke flote plove Baltikom? Inace na slicu su stare Ukrajinske kante iz Crnog mora koje koliko sam ja upoznata nema veze s Baltikom, iako Rumunji i Bugari misle da su na sjevernom Atlantiku (kao i mi)

ZA
Zahumlje
17:15 06.04.2015.

NEK se ne igraju. Hrvatska ratna mornarica je isplovila i krenula ka Baltičkom moru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije