Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Briga za treću dob

Rusko-hrvatski kapital ulaže u izgradnju stacionara u Zvijezdi

senoina
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.06.2013.
u 11:57

Ulagač je Bonum grupa, koja ima sjedićšte u Maloj Švarči u Karlovcu. Sada slijede izrada troškovnika, projekta, dozvole...

Zahvaljujući Bonum grupi, tvrtki koja je osnovana rusko-hrvatskom kapitalom i ima sjedište u Karlovcu, na Maloj Švarči, grad bi uskoro trebao dobiti novi stacionar sa 15 soba na adresi Šenoina 2. Trebao bi zbrinuti 33 korisnika, po čemu bi bio jedan od većih stacionara u gradu.

Naime, Grad Karlovac nedavno je tvrtki izdao lokacijsku dozvolu za obnovu objekta za tu namjenu. Idejni projekt za rekonstrukciju jedne od najneuglednijih građevina u karlovačkoj jezgri, izradio je zagrebački arhitekt Ante Madunić. Suglasnost je dao i Konzervatorski odjel koji ističe da posebnu pažnju treba posvetiti uređenju pročelja, “povijesnom” popločenju u dvorištu i slično, a suglasnost su dali i Vodovod i kanalizacija, HEP i ostale institucije i tvrtke.

 – Gradit ćemo stacionar za korisnike iz karlovcu, ali i drugih sredina. Neke sobe će biti jednokrevetne, a neke dvokrevetne. Još treba napraviti troškovnik, nebismo li vidjeli koliko točno treba uložiti... – potvrđuje Marko Udiljak, suvlasnik Bonum grupe.

Podsjetimo, na smještaj u Domu za starije i nemoćne Sveti Antun, koji može primiti 222 korisnika, čeka više od dvije tisuće građana, saznajemo od ravnateljice Nade Murganić. Niti proširenje kapaciteta na susjedni objekt, u kojem se trenutačno nalazi vojska, a koji je Agencija za upravljanje državnom imovinom dodijelila Karlovačkoj županiji, neće biti rješenje za sve. Zgrada je prije bila u vlasništvu Ministarstva obrane, no ondje preostala vojska traži od županije da joj pronađe prikladan smještaj. Dok se država i regionalna samouprava ne dogovore, pomažu privatni domovi, stacionari i slične ustanove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije